Vis enkelt innlegg
Gammel 18-09-07, 18:55   #12
Fruktflua
Sperret
 
Medlem siden: Jun 2007
Hvor: Down by the water
Innlegg: 6.377
Fruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de flesteFruktflua er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Irmas kokebok (med bilder)

Turkish delight.

Dette er en slags tyrkisk konfekt og smaker alldeles nydelig.




500 g sukker
saften av ½ sitron
30 g gelatinpulver
½ ts vaniljeessens
2 ss rosenvann
smør til å smøre stekebrett
60 g skåldede pistasienøtter, hakket
60 g melis
30 g maisenna
Tilberedning:

Bland sukker og 3 dl vann i en kjele. Tilsett sitronsaft. Varm opp langsomt til sukkeret har oppløst seg. Gi det deretter et raskt oppkok.
Kok til temperaturen når 125 C på et sukkertermometer, eller til en dråpe sukkerlake som slippes opp i kaldt vann, blir til en hard kule. Ta laken av varmen. Den må ikke karamelliseres.
Sett kjelen i en bolle isvann og la den kjøles ned i 10 minutter.
Løs opp gelatinen i 1 ¼ dl varmt vann. Rør gelatin, vaniljeessens og rosenvann inn i sukkerlaken.
Smør en 15 cm bakeform lett med smør. Hell i halvparten av sukkerlaken, strø deretter nøttene på. Dekk med resten av laken og la den stå og kjølne. Når den har nådd romtemperatur, settes den i kjøleskapet i 24 timer.
Skjær den nå faste sukkerblandingen i firkantede biter. Sikt sammen melisen og maisennaen og trill bitene i den. La bitene ligge til tørk på et brett i 24 timer. Oppbevares i lufttett boks


Sist redigert av Fruktflua : 16-04-08 kl 20:24.
Fruktflua er ikke aktiv   Svar med sitat