Vis enkelt innlegg
Gammel 18-11-07, 17:41   #12
Adrienne
Hertuginne
 
Adrienne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Østlandet
Innlegg: 18.476
Blogginnlegg: 40
Adrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Deres beste oppskrift på julekaker?

Kokosmakroner med eggehvite (ca 30 stk)

2 eggehviter
90 gram melis
140 gram kokosmasse
1/4 ts vaniljesukker

Stivpisk eggehvitene. Sikt melis og ha i sammen med det andre. Sett med teskje på smurt plate. Stek makronene lys gulbrune (ca 10 minutter) på 170 grader.

Oppskriften kan med fordel dobles, 30 kaker ble for lite her i huset.

Sandnøtter (ca 50 stk)
125 gram margarin
125 gram sukker
1/2 egg
250 gram potetmel
60 gram hvetemel
1/2 ts vaniljesukker

Rør margarin og sukker hvitt. Ha i det øvrige. Del opp i emner og trill til små kuler. (Litt større en vanlige klinkekuler). Flat ut kulene bittelitt med en gaffel, forr å få riller i de.

Stek lys-gule på 180 grader. Ca. 10 minutter.

Peppernøtter (ca 50 stk)
1 egg
185 gram sukker
60 gram margarin
185 gram sirup
375 gram hvetemel
3/4 ts ingefær
1/4 ts pepper
1/4 ts kanel
3/4 ts natron
1/4 ts kardemomme

Visp egg og sukker. Ha i sirup og smeltet margarin. Sikt i krydder, natron og halvpart av melet. La deigen stå lunt i to døgn. Knø så resten av melet i. Trill bitte små kuler (klinkekulestørrelse). Stek dem brune. 180 grader, ca 10 minutter.

Og så en oppskrift jeg har fått fra Madam Mim, som er blitt en stor favoritt i heimen:

Oldemor Hildurs pepperkaker
500 g lys sirup
500 g sukker
5 dl fløte
150 g smør
3 ts kanel
3 ts kardemomme
3 ts ingefær
3 ts nellik
1 ts natron
1650 g hevetemel.


Sirup, sukker og fløte kokes opp i en kjele og avkjøles i en diger bolle.Smøret smeltes og has i blandingen.Rør deretter inn alt det tørre.

La deigen stå kjølig over natten.

Pepperkakene kan kjevles ganske tynne, og stekes på 150-175 C (se an ovnen din) i 10-15 minutter.

Deigen kan fryses.

Og, ja, dette er en oppskrift egentlig uten pepper, fordi det egentlig er en sirupsnipp-oppskrift. Men bare ha i en teskje pepper. Det gjør jeg. Hvis du skal bruke den til sirupsnipper skal den kjevles løvtynt, skjæres i ruter, på midten av ruteren festes en skåldet mandel og stekes i 10 minutter

__________________
Å dra nytte av gode råd krever større visdom enn å gi dem. John Churton Collins
Adrienne er ikke aktiv   Svar med sitat