Sv: Fiskemiddager
Denne seigryta liker vi kjempegodt. Jeg pleier å bruke en frossen blokk med seifileter, har også brukt torsk.
• 600 g skinn og beinfri filet av sei
• 100 g bacon i terninger
• 1 ss smør/margarin
• 6 stk. kamskjellmuskel
• 1 finhakket løk
• 2 finhakkede hvitløkbåter
• 1 finhakket rød chili
• 3- 4 poteter i skiver
• ca. 200 g hermetiske maiskorn
• 3 dl melk
• 4 dl god fiskekraft
• 1 ss hakket persille, salt og pepper.
Stek baconterningene sprø i ei gryte. Ha i løken og smør/margarin om nødvendig. Surr videre til løken er myk. Ha i chili, poteter og maiskorn og surr et par minutter. Ha i melk og fiskekraft og kok til potetene og maiskorna er ferdige. Skjær fisken i biter på 3- 4 cm. Ha fisken i gryta og smak til med salt og pepper. La trekke ca. fem minutter eller til fisken flaker seg. Smak til og dryss persille over før servering.
|