Sv: Fiskemiddager
Denne skal eg laga ein av dagane.
Sesamstekt laksefilet med spinat og ingefær
4 porsjoner
4 serveringsstykker fersk laks
1 rødløk
1 rød chili
150 g fersk spinat
2 ss olje
Salt og pepper
2 ss ferskrevet ingefær
2 dl crème fraîche
3 ss japansk soyasaus
2 ss sweet chilisaus
4 ss sesamfrø
Slik gjør du
Skjør løken i båter. Fjern kjernen i chilien og skjær den i brede strimler. Skyll spinaten og la den renne av. Fres løk og chili i 1 ss av oljen. Vend inn ingefær og spinaten. Krydre med salt og pepper. Rør sammen crème fraîche, soya- og sweet chilisaus. Ha salt over laksestykkene. Vend dem i sesamfrø. Stek laksen i resten av oljen i ca 4 min på hver side. Server laksen med spinat, saus og ris.
__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody.
|