Sv: Dine beste vårruller?
Her er vårrull-oppskrift jeg har tenkt å forsøke, hentet fra "Stiansen til hverdags":
Vietnamesiske vårruller med hoisinsaus
150 gram kjøttdeig
2 ss soyaolje
1 løk
1 gulrot
3 fedd hvitløk
100 gram kål
1 bunt vårløk
1 ss revet ingefær
1 ss hakket chili
3 ss fishsauce
6 ss oystersauce
2 ts sesamolje
1/2 lime, saften av den
100 g risvermecelli, tynne risnudler
1/2 dl hakket frisk koriander
1 egg
16 plater vårrulldeig
1 liter soyaolje til fritering
Start med å rive løk, hvitløk og gulrot på et rivjern. Fres kjøttdeigen i olje og ha i grønnsakene. Fres godt sammen og tilsett finsnittet kål. La det steke litt før du tilsetter ingefær, chili, fishsauce, oystersauce, sesamolje og limesaft. Legg risvermecelli i kokende vann i 3 minutter. Hell av vannet, bland vermecellien i kjøttstuingen og rør godt om. Tisett hakket frisk koriander til slutt. Det er også veldig godt med thaibasilikum i vårrullene, denne urten finner du blant annet i etniske butikker.
Avkjøl vårrullstuingen. Den er nå klar for å pakkes inn i vårrulldeig. Tin deigen og ta av et ark. Smør kantene med sammenpisket egg og legg 1/16 av fyllet på arket. Rull litt sammen og brett inn kantene. Rull så vårrullen stramt sammen. Det er viktig at det kommer minst to lag deig rundt fyllet for at vårrullene ikke skal sprekke når de blir fritert. Friter dem lysebrune i varm soyaolje ved ca. 180 grader. Ta dem opp av oljen og la dem ligge litt på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
Hoisinsaus
1 dl hoisinsaus
1 ss fishsauce
1 ss ketjap manis
2 ts sesamolje
1 dl vann
1 ts revet frisk ingefær
1 fedd hakket hvitløk
1ss hakket frisk koriander
2 ss hakkede peanøtter
1 ss limesaft
Bland alle ingrediensene til en smakfull orientalsk saus.
|