Deilige sambosa
Tenkte kanskje jeg kunne legge ut oppskriften på sambosa, selv om jeg pakket flesteparten som vårrruller (jeg er litt lat )
900 gram kjøttdeig
2 hele hvitløk
1 stor purreløk
4 mellomstore løk
2 røde paprika
1 gul paprika
1 grønn paprika
Litt kardemomme (underkant av en teskje)
Blandingskrydder
Pepper
Slik gjør du: - Stek kjøttdeig og finhakket hvitløk for seg selv, sammen med litt nykvernet pepper - uten olje i pannen.
- Stek finhakket løk, purre og paprika i bittelitt olje.
- Bland den stekte kjøttdeigen sammen med den stekte løk/paprikablandingen, og tilsett kardemomme (vær forsiktig med kardemommen) og blandingskrydder etter smak.
Bruk ferdig vårrull-deig og brett små konvolutter (sambosa) eller brett som vårruller. Man pensler med en blanding av mel og vann som "lim" i skjøten.
Frityrstek i olje til de blir gylne og fine, og så legges de på papirhåndkle for å "renne litt av seg".
God fornøyelse!!! 
|