Vis enkelt innlegg
Gammel 01-02-08, 06:50   #3
Adrienne
Hertuginne
 
Adrienne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Østlandet
Innlegg: 18.673
Blogginnlegg: 40
Adrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme omAdrienne har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Laktosefrie muffins (eller andre kaker)

Jeg laget egg- og melkefrie muffins til min niese her for litt siden, og de falt visst veldig i smak.

1 dl matolje
1 dl sukker
2 dl lettsukret eplemos
2 ts kanel
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel

Pisk sammen olje og sukker med en stålvisp. Rør i eplemos og kanel. Sikt mel og bakepulver og bland i, men ikke rør mer i deigen enn nødvendig.

Fyll muffinsformer 2/3 fulle (muffinsene får finest fasong om du har papirformer i muffinsbrett). Stek midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min.

Pass på å bruke matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soya eller olivenolje.

Hvetemel kan byttes ut med samme mengde glutenfritt mel.

Mengden sukker er basert på at du bruker lettsukret eplemos. Bruker du for eksempel Noras eplemos med biter som er nokså søt, bør du redusere sukkermengden. Muffinsene kan varieres ved å stikke en eplebit i hver muffins, eller noen hakkede aprikoser, friske bær eller rosiner og hakkede nøtter

__________________
Å dra nytte av gode råd krever større visdom enn å gi dem. John Churton Collins
Adrienne er ikke aktiv   Svar med sitat