Sv: Tapas, tips ønskes
Opprinnelig lagt inn av Heiko, her.
Oppskrift? 
Denne kan ikke gå galt:
Focaccia:
1 liten langpanne:
30 g gjær
6 dl lunkent vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 kvist rosmarin
1 fedd hvitløk
olivenolje
grov salt
1: Løs opp gjæren i det lunkne vannet, ca. 37 *C. Tilsett mesteparten av hvetemelet, sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer hvetemel hvis deigen virker klissete og klever til fingrene.
2:La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1/2 t.
3: Arbeid deigen godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg den i en smurt, liten langpanne.
4: Bland rosmarin, hvitløk og litt olje i en morter. Fordel blandingen over deigfirkanten. Bruk fingrene til å lage de karakteristiske hullene i deigen.
Dryss litt grov salt over.
5:La brødene heve under kjøkkenhåndkle i ca 1/2 time.
6: Stek brødet i ovnen ved 200 *C i ca 25 minutter. Skjær brødet opp i firkanter.
------
Jeg pleier å heve den litt lengre både første og andre gang. Og noen ganger ikke andre gang. 
Jeg har eksprimentert med en dæsj sammalt hvete, det går finfint.
Du kan servere jukse-aïoli til:
En pakke majones, 1 dl. rømme, et presset hvitløksfedd eller to, en dæsj sitronsaft, litt salt & pepper. Røres sammen, og serveres med brødet.
(Jeg kan spise bare focaccia og denne aïolien. )
__________________
“Though she be but little, she is fierce!”
- Shakespeare
|