Sv: Struts
Skal vi se her. De oppskriftene inneholdt endel snodige, veldig lokale australske ingredienser, men jeg har prøvd å finne tilgjengelige alternativer. Begge oppskriftene har fruktig tilbehør, så jeg regner med at kjøttet er omtrent som annet fuglekjøtt, lett for å bli tørt og godt med noe litt syrlig til.
Emubiff med karamellisert pære og arugulasalat
1 dl olivenolje
1 1/2 ss balsamicoeddik
1 1/2 dl sherryeddik
1 finhakket hvitløksbåt
nykvernet pepper
--------
500 g benfritt kjøtt, skåret i strimler
4 faste pærer, skrelt, halvert og uten kjerne
saften av en sitron
--------
Dressing
1 1/2 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
salt og pepper
--------
2 ss olivenolje
60 g usaltet smør
90 g sukker
400 g arugulasalat (så vidt jeg har skjønt er det det sanne som ruccola)
125 g valnøtter, grovhakket
-------
Visp sammen alle ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i 24 timer i kjøleskapet
-------
Skjær pærene i skiver, legg dem i en bolle og vend dem i sitronsaft så de blir godt dekket
-------
Visp sammen alle dressingingrediensene, og sett til side
-------
Stek emukjøttet i oljen på sterk varme til det er brunet, ta det opp og hold det varmt.
Ha deretter smøret i den samme pannen og skru ned til middels varme. Når det har frest fra seg, tilsett pærene og sukkeret, stek til det er karamellisert. Ta pannen av varmen og holdt alt varmt.
Fordel arugula/ruccolabladene på seks tallerkner, emukjøttet oppå, garner med pærer og valnøttkjerner og stenk det hele med dressingen.
__________________
Sist redigert av Tallulah : 20-03-08 kl 19:18.
|