Sv: Struts
Emumedaljong med plommesaus
500 g emukjøtt
4 pepperblad, malt til pulver (kan så vidt jeg kan google meg frem til, erstattes med vanlig pepper)
1 dl macadamianøttolje
1 1/4 dl oksebuljong
1 1/4 dl tørr rødvin
1 1/4 dl kremfløte
salt og pepper
200 g kakadu-plommer (regner med at vanlige, små plommer er ok, eller aprikoser, de smaker visstnok litt sånn)
10 g malt akudjura (villtomat, smaker visstnok litt som rosiner, regner med at knuste soltørkede tomater er en god erstatning)
-------
Strø medaljongene med pepperbladet, og legg i et grunt fat. Hell oljen over. Vend kjøttet så begge sider blir dekket av olje, og mariner i romtemperatur i 2 timer
------
La kjøttet rennet av. Varm en tykkbunnet stekepanne til den er rykende varm, brun kjøttet to minutter på hver side. Ta opp kjøttet og la det hvile på et varmt sted i 15 minutter
------
Sett pannen på middels varme og hell i buljongen og vinen. Tilsett kakaduplommer, akjudura og fløte. Kok opp under omrøring til sausen tykner og plommene er møre, ca 5-10 minutter. Tilsett litt salt hvis akudjuraen har gitt sausen en litt bitter smak
------
Hell sausen over medaljongen og server straks.
__________________
|