Sv: Hva syns du er best tilbehør til indrefilet av svin?
Er ikke bare tilbehøret, men også hva man gjør av retten. Det er kokkelise på NRK Frokost TV som laget dette, og vi har laget vår egen variant. Desidert det aller aller beste jeg får av svinefilet. Og vi lager alt i en form. Fyllet rundt fileten blander seg med grønnsakene så det blir utrolig saftig og godt.
Helstekt svinefilet med Serranoskinke
Oppskrift fra Kokke-Lise på NRK som lager veldig mye god mat.

Vi har vår egen vri - serverer alt i en ildfast form (omtrent så stor som en langpanne)
Legger grønnsaker i bunnen (paprika, squash, gulrøtter, løk f.eks) Legger filetene oppå. Og på slutten gratinereres også potetmosen med på retten.
Til ca. 4 pers.
2 svinefileter à ca. 400 g
12 løvtynne skiver serrano- eller parmaskinke
110 g tørket tomat i olje eller tomatpesto
200 g revet Jarlsberg eller annen fast ost
2 håndfuller salvie eller basilikumblader, hakket
ca. 200 g cherrytomater
2 ss balsamicoeddik
smør og olivenolje til steking
salt og pepper
Potetstappe:
600 g mandelpotet
150-200 g usaltet smør
2 dl melk eller fløte
salt og pepper
Slik gjør du
Kok mandelpotetene helt møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Varm opp melken sammen med smøret. Mos potetene og rør inn den varme melk- og smørblandingen. Smak stappen til med salt og pepper, dekk kasserollen med plastfilm og sett den et lunt sted til servering.
Trim svinefiletene for eventuelle sener og hinner, og krydre med salt og pepper. Brun dem i en stekepanne med olivenolje og litt smør. Ta filetene ut av pannen og kok ut pannen med balsamico. Ha de tørkede tomatene og oljen i en hurtigmikser. Kjør til det blir en jevn masse. Bland det sammen med revet ost og hakkede urter.
Lag to A 4 ark av bakepapir eller plastfilm. Legg seks skinkeskiver på hvert ark slik at de overlapper hverandre.
Fordel tomatmassen over skinken og legg på kjøttet. Rull skinken rundt svinetfileten og bind den sammen med litt kjøkkenhyssing, slik at den holder formen.
Legg de ferdig pakkede svinefiletene over i en passende ildfast form. Tilsett cherrytomater og hell over stekefett/balsamico fra pannen, evt. litt ekstra olivenolje. Stek det i ovn ved 210 grader i ca. 15 minutter. La kjøttet hvile litt før du skjærer i det. Bruk stekesjyen som saus.
Tips
Dryss gjerne litt ekstra urter og ristede pinjekjerner over retten før servering. Bytt ut smør og melk i potetstappen med olivenolje. Mos potetene og rør inn olivenolje med en gaffel. Tilsett en håndfull uskrelte hvitløksfedd når du bruner kjøttet. La dem være med i ovnen også - bakt hvitløk er kjempegodt!
|