17. mai-kaker
Skal du bake noe spennende til 17. mai?
Jeg skal bake en som heter Chocolate Chunk Cheesecake som du finner her Det søte liv
Og en veldig enkel, men god sjokoladepai med vaniljekrem og frisk frukt.
Sjokoladepai med vaniljekrem og frisk frukt
Til 6-8 personer
Paideig:
100g margarin
3dl havregryn
½ dl sukker
4 ss nesquik-pålegg
225 grader i ca 10 min, nederste rille, paiform ca 25 cm i diameter
Fyll:
1 pakke ferdigkjøpt vaniljekrem (1/2 liter)
ca. 500 gram, f.eks kiwi, mango, jordbær
Skjær margarin i terninger og bland sammen med havregryn og sukker.
Smuldre det sammen med fingertuppene til det er godt blandet.
Rør inn Nesquik-pålegg til det er jevnt fordelt. Smør en ildfast form, gjerne paiform, og trykk deigen ut.
Stek kaken til det begynner å boble i hele flaten. Ta den så straks ut av ovnen. Avkjøl kaken i formen. Når den er kald, lirkes den ut og settes på fat. Bre et godt lag med vaniljekrem på, og pynt med frukt og bær. Serveres umiddelbart.
__________________
Å leve er ikke nok. Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha.
|