Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Saltkjøtt

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 03-10-10, 15:40   #1
mamaria
Grisejente
 
mamaria sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 2.181
mamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Saltkjøtt

Saltkjøtt høres så godt ut. Det er vanligere å spise det lenger nord i landet tror jeg, og muligens med kålrotstappe til blant annet?
Her selges det ikke ferdig saltet kjøtt som jeg vet om. Har tittet i både fryse og ferskdisk.
Dere som kan lage sånt, hvordan salter man, hvilke kjøtt-typer bruker dere, og hva har dere som tilbehør?

__________________
00-02-04-04-11
mamaria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-10-10, 15:42   #2
Benzo
Teller ned
 
Benzo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.185
Benzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Saltkjøtt

Min erfaring er at butikkene tar det inn om man spør, hos slakteren er det omtrent alltid tilgjengelig. Jeg kjøpte salt lammekjøtt på ICA i går. Bor i Oslo.

Benzo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-10-10, 18:34   #3
Rug
Det er bare en fase
 
Rug sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 2.563
Rug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt likt
Standard

Sv: Saltkjøtt

Jeg tror det avhenger av hvor du bor. Her i Rogaland spiser vi komle hele året, og da er salt kjøtt (helst lam, synes jeg) tilgjengelig hele året. Da jeg forsøkte å få tak i salt kjøtt i Hemsedal midt på sommeren, holdt de på å le seg i hel i butikken. De kunne få tak i en svineknoke, men det var minst en ukes leveringstid.

Rug er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-10-10, 18:38   #4
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Saltkjøtt

Opprinnelig lagt inn av Rug, her.

Jeg tror det avhenger av hvor du bor. Her i Rogaland spiser vi komle hele året, og da er salt kjøtt (helst lam, synes jeg) tilgjengelig hele året. Da jeg forsøkte å få tak i salt kjøtt i Hemsedal midt på sommeren, holdt de på å le seg i hel i butikken. De kunne få tak i en svineknoke, men det var minst en ukes leveringstid.



Her har de billig salt fårekjøtt i butikkene nå (Obs, bla.). Det er nydelig med kålrabistappe til ja. Mmmmm! Salte og/eller røkte svineknoker også, de koster ingenting på Obs nå. Jeg kjøpte flere kilo i går og har hele fryseren full nå.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-10-10, 18:39   #5
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Saltkjøtt

Vi bruker mye svineknoke, det er lett å få tak i, og spesielt på OBS og andre coop-butikker, samt de mer velutstyrte. Kjøp mange og frys ned når du finner, det er billig og god mat. Kan brukes til kjøttsuppe, ertesuppe, raspeball, lapskaus og diverse gryter.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-10-10, 15:15   #6
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Saltkjøtt

Bruk svinebog og gni det inn med salt. La det ligge 1-2 dager (avhenig av tykkelse). Skyll det og kok (trekk) på vanlig måte.

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-10-10, 18:33   #7
Carpe Diem
Bør lage seg en tittel selv
 
Carpe Diem sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 3.678
Carpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Saltkjøtt

Opprinnelig lagt inn av kamp, her.

Bruk svinebog og gni det inn med salt. La det ligge 1-2 dager (avhenig av tykkelse). Skyll det og kok (trekk) på vanlig måte.

Dette kan man gjøre med lammekjøtt også.
Smaker helt nydelig til f eks komler

__________________
x x x
Carpe Diem er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-10-10, 18:39   #8
Tove
XXX
 
Tove sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Orkdal
Innlegg: 3.578
Tove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Saltkjøtt

Jeg pleier salte på nakkekoteletter til saltkjøtt. Det fungerer veldig godt. Salter godt på begge sider av koteletten, og lar det stå med matpapir over, i kjøleskapet i ca. en uke. Kokes i 1 1/2-2 timer. Nytes med kålrotstappe (kålrot og noen poterer moses sammen), smør i stappen, tyttebærsyltetøy og flatbrød, MMmmmmm!

__________________
Jentene 93 og 02
Tove er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:51.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no