Sv: Pris på lefser?
Her fann eg oppskrift på krinalefse:
"KRINALEFSE ant 100
Ingredienser:
5 kg hvetemel
2 l melk
1 kopp farin
1 kg margarin som smuldres i deigen
2 ss hjortesalt
Ry ( krina):
20 egg
2 l melk
hvetemel til passe røre
1ss hjortesalt
2-3 ss sirup
1 kg farin
Fremgangsmåte:
Lefsa kjevles og stekes på den ene siden . Når den blir kald smøres ryet( krina) på , og med en "krine" lages mønsteret på lefsa.
Etter det legges de inn i stekeovnen for å tørkes . så tilbake på takka som nå er lagt med ring av et sagblad med hønsenetting over. Da legger man ryet ned mot takken til det blir gyllent av farge. Etter hvert som man steker legger man dem i stabler med et tungt lokk over så de ikke krøller seg.
Etter hvertsom lefsen brukes må de bløtes på vrangen og legges i et klede. De kan ligge kjørlig i denne stabelen i flere uker.
uker."
Kanskje du klarar å rekne ut sånn omtrent prisen pr leiv med utgongspunkt i dette? Skal du kjøpe leivar må du sikkert rekne med litt for arbeidet i tillegg.
|