|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Må man ha en tittel?
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 9.539
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ElgstekJeg skal for første gang prøve meg på å lage elgstek til middag, og har så langt fått noen tips av mamma, samt søkt litt her inne og på nett forøvrig. Nå trenger jeg å oppsummere litt, og evt fange opp ting jeg ikke har fått med meg...
__________________
All of these lines across my face Tell you the story of who I am So many stories of where I've been And how I got to where I am |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Tittel og tittel....
|
![]() Sv: ElgstekJeg har ingen tips, men broren min har invitert oss på elgstek, og har sagt at det er på eget ansvar for han har aldri laget det før.
__________________
Nå også med avatar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Elgstekved 70 grader er den veldig godt stekt, altså. Jeg pleier å ta elgsteken på 55-60 grader.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Må man ha en tittel?
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 9.539
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Elgstek
Oi, takk. Vil ikke ha den veldig godt stekt nei.
__________________
All of these lines across my face Tell you the story of who I am So many stories of where I've been And how I got to where I am |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lurer
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Her og der
Innlegg: 3.842
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: ElgstekGenerelt så bruker jeg ikke steketermometer når jeg steker kjøtt, men stikker med en strikkepinne el.l. Hvis væsken som kommer ut er blank er kjøttet ferdig, mens er det rosa så steker jeg litt til. Viktig å la kjøttet hvile en god stund før man skjærer det opp.
__________________
Tre fininger : 07 - 09 - 11
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Elgstek
men væsken vil jo være rosa dersom steken er rosa.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lurer
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Her og der
Innlegg: 3.842
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Elgstek
Jeg opplever ikke det. Innbiller meg at vannet blir rosa av blod og ikke av kjøtt som er stekt passe rosa.
__________________
Tre fininger : 07 - 09 - 11
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Elgstek
Væsken som renner når jeg skjærer i steken er iallefall veldig rosa.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rockesøster
|
![]() Sv: Elgstek
Denne metoden er kun brukbar til kjøtt som skal gjennomstekes, ikke til rosastekt kjøtt. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|