Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg
Jeg fikk en frossen entrecote av elg i julegave fra en kunde rett før jul. Elgen er skutt i høst og jeg vet at jegeren kan sitt fag, så jeg er ikke skeptisk på å spise denne gaven.
Dette kjøttet har jeg tenkt å spise i løpet av romjula eller kanskje på nyttårsaften. Men hvordan tilbereder jeg den og hva slags tilbehør er godt til? Jeg har ikke spist elg på 20 år og har aldri laget noe som helst av elgkjøtt. Jeg har ikke veid kjøttet, men jeg tipper det er ca 1,5 kg.
Det er meget mulig at vi må forholde oss til et veldig spartansk kjøkken uten strøm og vann når denne elgen skal spises. Vi har da propanbluss (er usikker på om det er 2 eller 4 bluss) og en liten propandrevet stekeovn. Måltidet skal være til to. Maten må bæres/dras i pulk en halv mil, så det trenger ikke være all verdens ingredienser. Enkelt og godt er vel hovedpoenget.
Jeg tenkte fløtegratinerte poteter til, men kanskje det er andre forslag som er bedre?
|