Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Din beste chili con carne

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 07-03-08, 20:13   #1
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Din beste chili con carne

Noen som vil dele oppskrift?


Og hva serverer dere til?

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:17   #2
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Jeg synes rett og slett det krydderet fra Santa Maria (blå pose) til Chili con carne er fantastisk godt, så jeg bruker det endel. Spisskummen er et must i retten. Og ordentlige bønner, ikke tomatbønner. Jeg skjønner ikke at folk kan ødelegge gode chiliretter med tomatbønner (jeg liker tomatbønner men ikke i slike retter, da skal det være "ekte" saker). Litt rømme er også godt i gryta. Jeg elsker bønner, så jeg bruker mye av det, bla. kidneybønner, hvite store bønner og chilibønner, oftest en miks av alle disse. Og mais.
Pleier bare å ha brød og ekstra rømme til.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:21   #3
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Tomatbønner egner seg bare til speilegg !
Jeg elsker også bønner. Bruker for det meste kidney. Men store hvite hadde kanskje vært noe. Hva heter disse egentlig?

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:22   #4
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Ja hva heter de? :tenke: Tror de heter butter beans på engelsk iallfall. Selges i tørket form i helsekosten og så har jeg sett dem på hermetikkbokser i større matbutikker.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:23   #5
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Jeg så nemlig enn boks på RImi i dag- dvs. en liten kartong med tre forskjellige bønnetyper i , lurer på om ikke det var kidney og hvite.- og en sort jeg ikke husker. De er sikkert perfekte til å bruke da.

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:25   #6
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Ja den grønne lille kartongen fra Bonduelle? Den har jeg brukt mange ganger, den er knallgod! Bruker kikertene også, kjempegode.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:28   #7
torsk
<*(((<
 
torsk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: Barteby
Innlegg: 13.095
Blogginnlegg: 1
torsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Jeg syns det er viktig med litt godt øl oppi. (Ja, også litt i kokken. :rølp: )

torsk er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:30   #8
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Ja det der har jeg hørt. Har ikke prøvd det selv.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:41   #9
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.922
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Det er ikke vanskelig! Får MASSE skryt for denne og lager den ofte. Det er aller best om man bruker de økolgiske tortillachipsene fra Santa Maria til, de er tynnere og mer sprø enn vanlige. Den grillede paprikaen er det som gjør hele retten. IKKE dropp dette. Den steker et kvarters tid mens man lager det andre og så har man det bare oppi. Bruk søtpaprika (de lange). De er best.

Chili con carne (VG)

2 røde paprika
2 gule løk
4-5 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
1/2 kg kjøttdeig
2 tomatbokser
1 spiseskje tomatpuré
3-4 soltørkede tomater, hakket
3 gulrøtter, skrelte og kuttet i biter
2 bokser bønner (f. eks kidneybønner)
1 ts kumin

1 ts koriander
1 chili
1 ts chilipulver

Evt: rømme og tortillachips


Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær paprikaen i skiver og legg dem i en ildfast form med skinnsiden opp. Ta dem ut når de begynner å bli temmelig svarte, ca. 10-15 minutter.
Ta dem ut og hakk dem grovt. Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte.
Ha i hvitløk og stek i omtrent ett minutt til. Ha i kjøttdeig og stek på middels varme til den får litt farge. Ha i tomatboksene og tomatpuré. Ha i gulrøtter og bønner.
Smak deg fram med kumin og koriander. Finhakk chilien og ha den i gryten (mer chili? Ha i chilipulver, men smak deg fram. Det er veldig sterkt). Ha i den hakkede paprikaen og la det koke i ca. 30-45 min.
Server eventuelt med rømme og tortillachips.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:48   #10
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Mmm grillet paprika er nydelig i seg selv. Vi spiser det som tilbehør flere ganger i uka, da steker jeg paprika i strimler til den er svart på sidene og helt myk. Vanvittig godt!

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:50   #11
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.922
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Ja, og så kan man vende det i god olje, krydre og ha på glass. Det oppbevarer man i kjøleskapet og kan spises til det aller meste. Også oppå brødskiva. Og det er et must i tomatbaserte sauser, synes jeg.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:53   #12
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Det med å ha den i olje har jeg prøvd ja, prøvde den ut etter oppskrift fra en Atkins-kokebok. Grillet paprika i hvitløksolje - nydelig.
Det å ha det i tomatbaserte retter har jeg ikke prøvd, takk for tipset!

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 21:16   #13
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.922
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Iset, her.

Det med å ha den i olje har jeg prøvd ja, prøvde den ut etter oppskrift fra en Atkins-kokebok. Grillet paprika i hvitløksolje - nydelig.
Det å ha det i tomatbaserte retter har jeg ikke prøvd, takk for tipset!

Jo, det blir en sånn god, søtlig smak. Hele smaken blir annerledes. Jeg søter alltid tomatbasert mat. Men det er likevel enda bedre med grillet paprika. "Min" chili con carne smaker HELT annerledes uten paprikaene.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 21:29   #14
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Kristin, her.

Det er ikke vanskelig! Får MASSE skryt for denne og lager den ofte. Det er aller best om man bruker de økolgiske tortillachipsene fra Santa Maria til, de er tynnere og mer sprø enn vanlige. Den grillede paprikaen er det som gjør hele retten. IKKE dropp dette. Den steker et kvarters tid mens man lager det andre og så har man det bare oppi. Bruk søtpaprika (de lange). De er best.

Chili con carne (VG)

2 røde paprika
2 gule løk
4-5 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
1/2 kg kjøttdeig
2 tomatbokser
1 spiseskje tomatpuré
3-4 soltørkede tomater, hakket
3 gulrøtter, skrelte og kuttet i biter
2 bokser bønner (f. eks kidneybønner)
1 ts kumin
1 ts koriander
1 chili
1 ts chilipulver
Evt: rømme og tortillachips


Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær paprikaen i skiver og legg dem i en ildfast form med skinnsiden opp. Ta dem ut når de begynner å bli temmelig svarte, ca. 10-15 minutter.
Ta dem ut og hakk dem grovt. Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte.
Ha i hvitløk og stek i omtrent ett minutt til. Ha i kjøttdeig og stek på middels varme til den får litt farge. Ha i tomatboksene og tomatpuré. Ha i gulrøtter og bønner.
Smak deg fram med kumin og koriander. Finhakk chilien og ha den i gryten (mer chili? Ha i chilipulver, men smak deg fram. Det er veldig sterkt). Ha i den hakkede paprikaen og la det koke i ca. 30-45 min.
Server eventuelt med rømme og tortillachips.

Hvor mange ganger må jeg gange denne når jeg skal ha til 10 pers.
Lar den seg lage dagen i forveien?
Kan man servere foccatia til ? Ris? Salat?

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 21:49   #15
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.922
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Mandarin, her.

Hvor mange ganger må jeg gange denne når jeg skal ha til 10 pers.
Lar den seg lage dagen i forveien?
Kan man servere foccatia til ? Ris? Salat?

10 personer? La meg tenke.. Hm. Jeg ville ganget med tre tror jeg. Hvis du skal ha ris til, er det i alle fall nok. Man kan fint ha ris til. Jeg liker imidlertid enda bedre disse tortillachipsene og en rømmeklatt i midten. Da må man ha mer kjøttmat, og det er mulig jeg ville ganget med fire da, men nå spiser jeg veldig mye da.

Kan fint lages i forveien, ikke noe problem.

NB! Husk å ta nok krydder i når man dobler og mangedobler. Mange er for forsiktige. Man kan aldri få nok spisskummen. Bruk MYE mer enn en teskje. Og så står det ikke noe om sukker i oppskriften. Det må man ha, minst et par teskjeer til en porsjon. Bare prøv, det er stor forskjell.

Bruk gjerne de brune bønnene som ligger i chilisaus. Man kan f.eks. ha en boks slike og resten andre sorter bønner. Den chilisausen er bare god i denne gryta.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 22:07   #16
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Gange med fire er nok lurt ja. Det er jo bare å fryse det som blir til overs. Ellers så er jo dette deilig nattmat også da ;-)
Har man forrett til slik mat?

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 23:07   #17
Maz
Pauset
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Barteby
Innlegg: 7.430
Maz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt av
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Iset, her.

Ja hva heter de? :tenke: Tror de heter butter beans på engelsk iallfall. Selges i tørket form i helsekosten og så har jeg sett dem på hermetikkbokser i større matbutikker.

Jøss har de butterbeans her, det har jeg ikke sett. Mulig jeg har kjøpt det under annet navn.

De bør jo helst være ferske da. De smaker himmelsk.

Oppskrift til Chilli? Man tar kidneybeans og legger i bløt... resten tar en som det kommer.

"Baked beans" har ikke noe med chilli å gjøre.

Maz er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-03-08, 10:21   #18
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Maz, her.

Jøss har de butterbeans her, det har jeg ikke sett. Mulig jeg har kjøpt det under annet navn.

De bør jo helst være ferske da. De smaker himmelsk.

Oppskrift til Chilli? Man tar kidneybeans og legger i bløt... resten tar en som det kommer.

"Baked beans" har ikke noe med chilli å gjøre.

De har både hermetiske og tørkede her ja.
Årh, helt enig. Jeg blir nesten mannevond når jeg ser chili-oppskrifter med baked beans! Blasfemi!

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-03-08, 14:10   #19
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Chili Con Carne

3-400 g karbonadedeig
1 hakket løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje (Odelia)
2 ts chilipulver eller 1/2 hakket grønn elle rød chili
1 ts kummin
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner/kidneybønner
1 stk. rød paprika i biter
1 stk. grønn paprika i biter
ca. 1 ts salt

Slik gjør du:

Brun karbonadedeigen med løk og hvitløk på god varme. Det skal bli småkornete. Ha i krydder og tomater og la det surre noen minutter. Ha i chilibønner og paprika og la det koke med et par minutter. Smak til med salt, og server gjerne med en grønn salat og brød.
Røren kan også fylles i Fajitas og gratineres i ovnen, eller fylles i pitabrød med grønnsaker. Videre kan du legge en skje av røren på tacosmåskjell, sånne små runde, ha på ørlite ost og gratinere noen minutter under grillen. Serveres med salat, guacamole, rømme og salsa.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-03-08, 13:43   #20
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Hmm. hva skal jeg servere gjestene i det de kommer? ARG!!
Forrett passer liksom ikke føler jeg. Er helt tom i hodet!
Oliven i noen skåler kanskje?

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no