|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Ringskrømt
|
![]() Koteletter i stekeovnHvordan tilbereder dere koteletter? Jeg leser alt fra 30 min til 2 timer.
__________________
2003 2007 2009 2011 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guardian of the galaxy
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovnDen enkle måten er at man legger dem på langpanne, krydrer på begge sider, steker dem i ca 40 minutter på 180 grader.
__________________
~Maybe it's time to heal~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Koteletter i stekeovnKrydres og brunes, bruk stekepose, inn i ovnen i ca 35 minutter, 200C. Blir utrolig saftig og mørt.
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovn
Det er faktisk veldig godt.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ej ikke møjkets heije
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovnVi dekker en langpanne med "harde" grønnsaker. Oppå der legger vi kotelettene (helt rå).
__________________
Snuppa 05, Knerten 07
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovn
"Parboiling" er vel mer vanlig i USA, og er vel noe av forklaringen på ekstremt mørt kjøtt på spareribs og koteletter.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Skriv og skriv og skriv
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Det meste er nord
Innlegg: 5.166
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Koteletter i stekeovnHer er min kottistråd.
__________________
I can be your astronaut if you want some space. Damien Rice |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Borte
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovnBruner dem i stekepanne et par minutter og steker dem så på 175C i ca. 40 minutter. Oftest ligger de i langpannen med poteter, grønnsaker og fløte under seg.
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Apr 2012
Hvor: opp ei trapp og inn ei dør
Innlegg: 1.721
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Koteletter i stekeovn
Dette gjør jeg også, men jeg har de på svakere varme og lengre tid rett og slett for at de skal være ferdige til jeg har hentet knerten i barnehagen (bruker fort 50 min fra jeg drar hjemmefra til jeg er tilbake). De blir kjempemøre, veldig gode
__________________
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovnJeg foretrekker alltid langtidssteking. Saftig og mørt resultat, og maten lager seg i ovnen mens vi gjør andre ting.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
passe nerd
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.571
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Koteletter i stekeovnNakkekoteletter i smurt langpanne(smør/olje), krydres på begge sider. Dander gulerøtter og løk i store biter rundt om kring. Inn i ovnen på 220 grader og etter ca 10 minutter demper du til 180 grader. Litt uti så har du oppi vann til litt oppå kotelettene, skal ikke dekke kotelettene. La det surre sammen litt og så tar du ut forma og siler av kraften - den bruker du til å lage saus. Snu kotelettene og la de stå i ovnen på 180 grader til du har lagd sausen, maks 10 minutter. Alt i alt har jeg de vel i ovnen 50-60 minutter. Feilberegner jeg tiden og jeg trenger at de skal så lengre så senker jeg temperaturen. Løken og gulerøttene er supre å spise ved siden av i tillegg til at de ga litt ekstra smak til kraften.
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
kamerat
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovnUansett hvilken metode du bruker, så bruk steketermometer! Kontroll med kjernetemperaturen er alltid et hovedpoeng når man steker kjøtt. Du skal ikke så mye over 70 grader før det blir tørt og kjipt.
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
kamerat
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovnHvorfor skulle det ikke det?
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
passe nerd
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.571
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Koteletter i stekeovnJeg har faktisk ikke steketermometer, jeg bruker ikke ha tørre koteletter av den grunn...skal ikke det litt til å klare å få de tørre på denne måten?
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ringskrømt
|
![]() Sv: Koteletter i stekeovn
Hvor lenge har du de i ovnen før du tilsetter vannet?
__________________
2003 2007 2009 2011 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|