|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
snur
|
![]() Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?I dag skulle jeg lage denne oppskriften til middag. For å si det sånn så så det ikke ut som på bildet
__________________
2001 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lettere utlada
|
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Jeg bruker mye matfløte i stedet for kremfløte, og den tåler varme bedre enn kremfløten.
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?
Min erfaring er nøyaktig motsatt. Matfløte klumper seg, kun ekte vare som duger.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lesende
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.873
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Hør på Taien, rør hele tiden og la det i høyden (nesten) putre. Som Niobe sier, mest sannsynlig bruker du for høy varme. Og kanskje en fløtepakke for nærme eller over datoen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gå heim, kyss din kvardag
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Buskerud
Innlegg: 13.111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Og eg plar bytte ut heile fløyten med creme fraiche. Det blir alltid vellukka!
__________________
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Metallica!!
|
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Det må jo være kremfløte, matfløte klumper seg jo bare man setter den nær en gryte.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
snur
|
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Bruker matfløte, kanskje det er det jeg må bytte til kremfløte ja. For høy varme tror jeg ikke jeg bruker, varmer sakte opp på 9 av 15. Hvis jeg ikke får det til med kremfløte bytter jeg til soyafløte tror jeg. Det er så kjedelig når maten blir ødelagt av sånne filleting. Smaken var jo der, men konsistensen ble absolutt ikke rett.
__________________
2001 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lengter etter sola
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 4.590
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Jeg har ikke det problemet, verken med kremfløte eller matfløte.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Tankefull
|
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Min erfaring er at man ikke må ha kalde ting oppi kokende fløte. Jeg varmer/steiker/koker de andre ingrediensene før jeg har oppi fløte. Da korner det seg ikke hos meg.
__________________
Mor til: Sjarmtrollet 04 og Minitrollet 08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
snur
|
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?
Hmm. Prøve det også neste gang. Jeg skal nemlig få det til for det er så godt når den blir som jeg har planlagt
__________________
2001 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
lettere utlada
|
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Har aldri noensinne opplevd at matfløte klumper seg.
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Snøavhengig
Medlem siden: Apr 2011
Hvor: Blåsborttoppen
Innlegg: 919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Interessant. Jeg har ikke det problemet nå, verken med kremfløte eller matfløte, men jeg husker at jeg hadde det tidligere. Merkelige greier. Kan ikke helt skjønne hva jeg gjør annerledes nå, men har andre panner/gryter og annen komfyr, om det kan utgjøre noe. Det interessante er vel hvorfor det klumper seg. Tine svarer følgende på sine sider om hvorfor matfløte skiller seg i varme retter:
Ser for meg at klumping henger sammen med dette.
__________________
2011 - 2013 Dersom du vel å ikkje gleda deg over snøen, vil du ha mindre glede i livet, men same mengde snø. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Lengter etter sola
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 4.590
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?
Det er sånn jeg også gjør det.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aktiv
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Sørlandet
Innlegg: 253
![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Jeg hadde samme problemet for noen år tilbake. Jeg trodde at kremfløte bare var til kaker etc og brukte matfløte til mat.. Åhoi. Hehe.. Det funket ikke særlig godt. Ekle fløtegratinerte poteter osv.. klumpete ostelignende masse som duppet i vann.. Æsj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.842
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Hm. Aldri opplevd. Bruker både mat- og kremfløte. Ofte bruker jeg "fløten" til Vita hjertegod fordi den er mye sunnere. Jeg synes også den smaker godt og den funker fint til matlaging. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Crazy Cat Lady
|
![]() Sv: Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?Bruk fersk fløte. Hvis fløten er syrnet av melkesyrebakterier, koagulerer den, og fungerer ikke som emulgator i saus.
__________________
Draco Dormiens Nunquam Titillandus Tenåringen-95 og Trassungen-09
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|