Sv: Tips til søndagsmiddag på fjellet ?
Gulasj. Det smaker masse og har få ingredienser.
Gulasj til 4 personer
5-600 gram bankekjøtt
600 gram poteter
4 store gulrøtter
1 stor løk
8 fedd hvitløk
6 ss paprikapulver
4 ss tomatpuré
1 rød paprika
2 liter kjøttbuljong laget av 4 buljongterninger
salt, pepper, evnt. maisenna til jevning
evnt. 1/4 ts karve
Olje til steking
Jeg gjør som TV-kokkene og har alle ingrediensene klare på forhånd i små skåler, det er veldig greit når det putrer og freser som verst.
Kjøttet skjæres i biter og brunes i oljen. Tilsett salt, pepper og løk. Deretter tomatpuré, paprikapulver og presset hvitløk. Hell på buljong og la det koke i minst en time, gjerne to og tre også. Skrell poteter og gulerøtter og del opp i biter, del opp paprikaen i små biter også. La dette koke med i minst 45 minutter. Retten kan jevnes med maisenna. Noen liker ørlittegrann karve oppi, 1/4 ts, men jeg bruker det aldri.
__________________
Nenne
Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
|