Gulrotbrød
Jeg slumset til å finne opp de beste brødene jeg noengang har smakt i dag, og tenkte jeg i all ubeskjedenhet skulle dele oppskriften med dere.
Rajrajs supersaftige gulrotbrød:
2,5 kopper havregryn
2,5 kopper grovt mel (jeg brukte alle slumpene i skapet og det ble litt grovbakst fra Mølleren, litt sammalt hvete og litt siktet rugmel)
6 dl siktet hvetemel
5 dl grovt revet gulrot
1 pose tørrgjær
1 toppet teskje salt
6-7 dl vann, 40 grader (kommer litt an på hvor store kopper du bruker til melet. Jeg brukte små kaffekrus og 6 dl vann)
Bland det tørre. Ha i gulrot. Jeg vet ikke om det er viktig - tror det, mtp gjæren, at gulrøttene hadde romtemperatur (altså at de ikke var kjøleskapskalde). Ha i vann og kna sammen til det blir fast deig. Heves 1-2 timer. Bak ut og etterhev 30 minutter/til brødet når kanten av formen.
Jeg pensla de med melk og skorpen ble sprø og herlig. Stekes på 200 grader, cirka tre kvarter.
Nok til to brød i vanlig form, eller cirka 24 rundstykker (selv lagde jeg ett brød og 12 rundstykker).
Rundstykkene stekes forøvrig i 14 minutter på 225 grader.

|