Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Lam korma gryte

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 29-08-10, 21:42   #1
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Lam korma gryte

Lam korma
600 g Renskåret lammekjøtt
1 Løk
2 ts kardemomme
3 Laurbærblader
4 dl kokosmelk eller fløte
(2 dl vann)
1 ss Ingefær, frisk
3 ss Olje
1/2 ts Paprikapulver
1/2 ts Chilipulver
1 ts Spisskummin, malt
1 ts Koriander, malt
1 ts Garam masala
1 ts Gurkemeie
Salt
Skjær lammekjøttet i små biter.
Skrell og finhakk løk. Brun løk i oljen og tilsett revet ingefær sammen med chilipulver, spisskumminpulver, gurkemeie og korianderpulver.
Ha i kjøttet og brun det litt sammen med aller krydderne.
Tilsett kokosmelk/fløte
Kok opp
La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1-1 ½ time.
Det hender at fløten/kokosmelken blir veldig tykk, da tilsetter man litt vann
Smak til med salt og garam masala like før servering.




Jeg liker den best med høy fett kokosmelk!


Denne er gluten og melkefri (ved bruk av kokosmelk)

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no