|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Gå heim, kyss din kvardag
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Buskerud
Innlegg: 13.118
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Korleis får eg bananbrød luftige?Dei nektar å bli høgare enn tre cm, sjølv om eg har kjempemasse bakepulver i. To bananer, to egg, 200 g havregryn og ein dl melk. Kanel og salt og 50 g smør og ca 100 g sukker.
__________________
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ute av drift
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 15.753
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Korleis går eg bananbrød luftige?Jeg har aldri bakt bananbrød, men egg kan også ha mye å si for hevingen, ikke bare bakepulveret. Går det an å prøve et ekstra egg?
__________________
05 og 07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
koko
|
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?Eg har laga dette brødet med stort hell. Noko kompakt meiner eg å hugse at det vart, men faderullan kor godt. (Rikelig med sukker, da. Går sikkert an å kutte ned, men eg har ikkje prøvd.)
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.104
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?Muligens blir deigen så tung at det kan lønne seg å bruke natron i tillegg til bakepulver. I så fall trengs også litt syre for hevingsprosessen (yoghurt e.l.).
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Introvert textrovert
|
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?Jeg bakte kryderkake med natron og kulturmelk til jul og den ble like tung.
__________________
Guttene 02 og 05. On n'aime que ce qu'on ne possède pas tout entier. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gå heim, kyss din kvardag
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Buskerud
Innlegg: 13.118
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?Ja, for spørsmålet er jo korleis eg skal få det til å heve meir i ovnen. No er det nesten høgare når eg set det inn enn når eg tek det ut.
__________________
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?Nå er det vel umulig å få bananbrød til å bli skikkelig "sukkerbrødluftig" uansett (og havregryn hjelper neppe, vil jeg tro?), men denne oppskriften gir utrolig gode bananbrød: https://www.epicurious.com/recipes/f...ana-bread-4331
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
frakoblet
|
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?
Da må du bytte ut mye av havregrynen med hvetemel. Minst halvparten.
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?Havregryn blir for tungt og er ikke elastisk nok. Du må bruke mel, og du kan bytte ut melken med yoghurt eller kefir, og bruke natron i stedet for bakepulver.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 8.009
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Korleis får eg bananbrød luftige?Synes de er gode når de er kompakte og saftige, jeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
Trådverktøy | |
Visningsmåter | |
|
|