|
Generell diskusjon Forum for generell diskusjon av temaer som ikke passer inn under andre kategorier. |
Se resultatene: Hvordan handler dere mat | |||
Jeg handler først og fremst med tanke på kvalitet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
51 | 47,22% |
Jeg handler først og fremst med tanke på lav pris |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 24,07% |
Jeg handler akkurat det vi vil ha, uten å tenke noe mer over pris eller annet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
45 | 41,67% |
Vi bruker nok mer penger på kjøttvarer enn snittet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
27 | 25,00% |
Vi bruker nok mer penger på kylling enn snittet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 29,63% |
Vi bruker nok mer penger på fisk enn snittet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 18,52% |
Vi spiser lite kjøtt |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 14,81% |
Vi spiser lite kylling |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 2,78% |
Vi spiser lite fisk |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 26,85% |
Vi spiser mye "fyllmat" - ris, pasta, poteter, brød |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 23,15% |
Vi spiser mye tørrmat - torosupper og -middagsretter, etc |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 9,26% |
vi spiser mye ferdigmat - frosne og fra boks/eske i ferskdisk |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 7,41% |
Vi spiser mye grønnsaker |
![]() ![]() ![]() ![]() |
65 | 60,19% |
Vi spiser mye frukt |
![]() ![]() ![]() ![]() |
46 | 42,59% |
Vi spiser lite "fyllmat" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 35,19% |
Vi spiser lite tørrmat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
52 | 48,15% |
Vi spiser lite ferdigmat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
62 | 57,41% |
Vi spiser lite grønnsaker |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 7,41% |
Vi spiser lite frukt |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 12,96% |
Jeg er glad i lage mat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
64 | 59,26% |
Flervalgsundersøkelse. Deltakere: 108. Du kan ikke stemme på denne undersøkelsen |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Spinoff fra matbudsjettDet er mildt sagt veldig varierende hvor mye folk bruker på mat. Så jeg begynte å lure på hva det er folk kjøper som trekker opp (kontra hva det er andre ikke kjøper, antar jeg) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettJadda, vi har sikkert hatt en sånn før. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ctrl+z
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettVi er bevisste på pris, men også på å handle sunne varer. Da blir det ikke så billig likevel, dessverre. Vi handler alltid på lavprisbutikkene og en gang i uka, så vi slipper sulten-som-en-ulv-handlingen. Frukt drar opp endel, men vi bruker veldig lite halvfabrikat.
__________________
It takes a forum to raise a child |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
frakoblet
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettVi bruker nok mer penger på mat enn snittet, og hovedvekten ligger på frukt/grønnsaker og fisk/kjøtt. Jeg er i overkant interessert i hva vi får inn i kroppen, det må jeg medgi. Jeg handler først og fremst med tanke på kvalitet, men det betyr ikke at jeg ikke ser på prisene.
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Originala
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettDet eneste jeg greier å krysse av for er at jeg liker å lage mat (som regel) og at vi bruker mye (i alle fall en del) fyllmat. Ellers tror jeg vi bruker sånn midt på treet v grønnsaker og kjøtt. Fisk bør vi bli bedre på. Vi har ikke veldig høyt forbruk av halvfabrikata, men vi kjøper det i blant, når middagen må raskt på bordet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Fortynnet
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettJeg liker å lage mat, bake og prøve nye oppskrifter, og vi har en del gjester. Ferdigmat og halvfabrikata bruker vi ytterst lite av. Jeg handler ikke hemningsløst uten å se på prisen, og prøver å ikke betale overpris for ting som ofte er på tilbud, men uansett så blir det jo en solid sluttsum når vi tar storhandel. Kjøper f.eks. karbonadedeig, kylling og fisk når det er på tilbud, og putter i fryseboksen. Ellers så er det mye sånn tilbehørsting som trekker opp: Oljer, eddiker, krydder, nøtter, pinjekjerner, urter osv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ej ikke møjkets heije
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettVi spiser ikke indrefilet hver dag. Men tenker egentlig lite på pris når vi handler. Det viktigste for oss er at maten er god og sunn. Vi har får ingredienser levert til middagens annenhver uke. Dette koster litt mer mer, men gir oss variert og god middag.
__________________
Snuppa 05, Knerten 07
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
er grønn og fin.
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettJeg liker egentlig å lage mat, men middag er kjedelig spesielt når det bare er til ungene og meg. Fantasien tar kvelden innimellom.
__________________
Hvordan hybelkaniner formerer seg? De bestøver hverandre selvsagt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Flax
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Bergen
Innlegg: 5.789
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettVi er en av de som bruker mye penger på mat. Vi spiser mest rent kjøtt, og lite av type kjøttdeig el.Av fisk kjøper vi stort sett ferskt, og gjerne Salmalaks. Vi spiser masse frukt og grønnsaker i løpet av en uke. Vi kjøper også en del Biola i tillegg til melk.
__________________
03 06 09 Sist redigert av Mikkeline : 10-04-11 kl 16:12. Årsak: La til litt |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Er frisk!
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettHandler med fokus på sunnhet, men kjøper som regel det rimeligste produktet som er sunt nok for meg.
__________________
Oslo78 - verdens heldigste mamma til Storebror 04, Storesøster 06 og Lillebror 10 ![]() Sist redigert av oslo78 : 10-04-11 kl 16:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ringskrømt
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettNår jeg handler, er det med fokus på sunnhet og kvalitet. Jeg lager f.eks. min egen seifilet fra ferskvaredisken, men kjøper hovedsaklig fiskekaker ferdiglaget, og da er det som regel Lofoten sine som gjelder, de har mye fisk i seg sammenlignet med f.eks. First Price sine. Så det må være sunt, ferskt, helst litt spennende og godt! Pris har sjelden noe betydning. Kanskje dagene før ny lønning, men ikke ellers.
__________________
2003 2007 2009 2011 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yes, we can!!
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettVi spiser sunt og "rent", men har nok et ganske kjedelig utvalg - det trekker nok ned kostandene. Og for tiden er det veldig lite spennende kokkelering, dessverre.
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettVi handler endel økologisk, foretrekker det. Og så går det jo endel vegansk ferdigmat (pølser, burgere osv) og tofu og veganske oster, så det koster jo endel. En pakke med 3 jukse-Bratwurst koster feks. over 60,- kroner, men de er sinnssykt gode så det er verdt det innimellom. Soyamelk og slikt er jo også dyrere enn vanlig melk, men det får så være.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
can-jur
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjett4000 kr brukt på Rema i mars. Handler kun mat der.
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
⭐️⭐️⭐️
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettMatbudsjettet vårt er høyere enn jeg skulle ønske, vi bruker en del penger på råvarer.
__________________
1996 & 2002 "Det har jeg aldri gjort før... Så det tror jeg sikkert jeg kan klare..." -Pippi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ASD
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettTilnærmet null "ferdigmat" og halvfabrikat.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettJeg vet faktisk ikke hva vi bruker på mat i måneden, men kunne jo svare på denne undersøkelsen likevel. Vi er bevisst på kvalitet, bruker mye fisk, grønt og lite "fyllmat", så godt som ingen tørrmat/suppeposer etc. og ikke ferdigmat, så det trekker nok opp kostnadene. Siden det er en del jeg ikke tåler lager vi det meste fra bunnen, og bruker litt ekstra på produkter som koster mer, type glutenfri pasta, havremelk, speltmel etc. Vi abonnerer også på økologiske grønnsaker hver 3. uke nå, men kjøper ikke nødvendigvis økologisk mat konsekvent. Det er vel sånn at vi legger vekt på kvalitet og rein mat, men likevel tar hensyn til økonomien så godt vi kan, så det er ikke snakk om at pris ikke er viktig i det hele tatt. Det har vi ikke råd til å tenke.
__________________
Juni 2011 og januar 2013 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
sukk
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 4.485
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettJeg vet heller ikke hva vi bruker på mat i måneden, annet enn at det helt sikkert er for mye. Vi er to voksne. Jeg har en tendens til å kjøpe det jeg har lyst på, men med en liten plan i bakhodet slik at minst mulig blir kastet, uten at jeg alltid lykkes. Vi spiser for lite frukt (tungt å bære), men mye friske grønnsaker. Vi har ikke kjøtt/fisk hver eneste dag, sjelden kjøttdeig eller andre blandingsprodukter, sjelden eller aldri ferdigmat/halvfabrikata. Det som trekker opp er take-away en gang i blant, salmalaks og Stangekylling, og de gangene jeg skal eksperimentere med mange ingredienser og mange ulike friske urter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
sukk
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 4.485
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettNår det gjelder pris/kvalitet synes jeg det er vanskelig å svare. Jeg fortrekker kvalitet, men handler basisting på Rema. Jeg kan ikke lukke øynene for pris alltid, men det finnes jo mange relativt rimelige middagsretter man kan lage uten å kompromisse på kvalitet, vi spiser f.eks vegetarisk minst en gang i uken. Grønnsakene kan gjerne handles på Rema dersom de ser friske og fine ut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
kamerat
|
![]() Sv: Spinoff fra matbudsjettJeg er veldig glad i mat og i å lage mat, og splæsjer ofte ut på en del dyrere ingredienser, særlig kvalitetskjøtt, -fisk og ost, og kan også bruke masse på grønnsaker. Det har jeg ingen intensjoner om å slutte med.
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
Trådverktøy | |
Visningsmåter | |
|
|