|
Husmorskole Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Nybegynner
Medlem siden: Aug 2012
Innlegg: 18
![]() |
![]() Riper i teflonbeleggEn velmenende gjest brukte stålkniv til å skjære opp lasagne i vår form med teflonbelegg. Den har nå striper på kryss og tvers. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
We weren't born to follow
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 248
![]() ![]() |
![]() Sv: Riper i teflonbeleggHva skal jeg si? Ja, og nei. Kommer litt ann på hvor dype riper der er.
__________________
Mamma til Ivar, født nov 2008. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nybegynner
Medlem siden: Aug 2012
Innlegg: 18
![]() |
![]() Sv: Riper i teflonbeleggTvers igjennom og ned til stålet over alt. Var det ikke noe med en eller annen gass som ble frigjort og var giftig ved varme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nybegynner
Medlem siden: Feb 2013
Innlegg: 7
![]() |
![]() Sv: Riper i teflonbeleggKjøp ny. Mener det er noe i den ødelagte teflonen man absolutt ikke skal ha i seg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.539
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Riper i teflonbelegg
Det har jeg også hørt.
__________________
05 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Erfaren
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 803
![]() ![]() |
![]() Sv: Riper i teflonbeleggDet er motstridende opplysninger; noen sier det er helt greit å bruke nostickformene på vanlige steketemperaturer opp til 220 grader, og en annen kilde sier Telflon vil være helt trygg i bruk opp til 280 C, da begynner det å løse seg opp og giftige stoffer frigjøres. I stekeovnen er dette skjelden et problem fordi man har full kontroll med temperaturen, men en stekepanne på en kokeplate overstiger lett denne temperaturen ved overoppheting. Belegg som skaller av og kommer i maten skal i teorien passere uendret gjennom fordøyelsen. Altså antakelivis ingen umiddelbar krise om du fortsetter å bruke formen. Telfon er veldig praktisk og det ser ikke ut til at vi har lyst å gi den opp med det første. Alle mine telfonbelagte former har fått slike riper, i hvert fall de som brukes til servering. Det er så lett å sette en skje, gaffel eller kniv i den, og de tåler ofte mye mindre enn de beste stekepannene. Det kommer an på kvaliteten. Om det er lasagneform du trenger, funker glass og stentøy med god emalje veldig bra. Man kan skjære i formen og de blir ren i oppvaskemaskin uten videre. Alle mine er byttet ut med noe annet, bortsett fra et par kakeformer. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|