Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Oppskrift på kjøttboller og pastasalat

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 08-11-09, 21:31   #1
apan
I mål
 
apan sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 27.606
Blogginnlegg: 71
apan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme omapan har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Oppskrift på kjøttboller og pastasalat

Uten sammenheng forøvrig. Trenger en god oppskrift på små kjøttboller, og gjerne steketips. Synes det er så vanskelig å vite at de er ordentlig stekt uten å dele dem, og da forsvinner litt av poenget.

Og så en god pastasalat. Den bør være med noe annet enn kylling og bacon da jeg allerede har en annen rett som inneholder dette. Det hadde ikke gjort noe om den kunne gjøres istand dagen før .

apan er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-11-09, 22:05   #2
Beathe
thirtysomething
 
Beathe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 2.542
Beathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Oppskrift på kjøttboller og pastasalat

Svinekjøttdeig tilsatt tacorydder blir gode kjøttboller.

__________________
Poden (2001)
Beathe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-11-09, 22:18   #3
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på kjøttboller og pastasalat

Jeg har en oppskrift på Italienske kjøttboller i tomatsaus. Denne kan brukes både som en rett for seg selv på et tapasbord, eller serveres med pasta. Jeg bruker å brune bollene litt på forhånd, for så å la de koke i sausen til sausen er ferdig. Da trenger jeg ikke bekymre meg for om de er gjennomstekte i utgangspunktet.

Til kjøttboller:

Blanding av 250 g svinekjøttdeig og 250 g karbonadedeig (Det funker forresten helt fint med vanlig kjøttdeig/karbonadedeig - men i følge oppskrift skal det være 1/2 om 1/2)
1 egg
2 ss nyrevet parmesan
1 fedd hvitløk - revet
1 ts tørket oregano
3 ss semulegryn eller brødsmuler
raust med nykvernet, svart pepper
1 ts salt

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland det godt med hendene før du former blandingen til små boller. Brunes lett

Til saus:
1 løk - hakket
2 fedd hvitløk - hakket
1 ts tørket oregano
1 ss usaltet smør
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater i biter (blir veldig godt hvis du bruker typen med bassilikum)
en klype sukker
salt & pepper
1 dl helmelk - for litt tykkere saus kan du bruke matfløte

Ha smør og olje i pannen som du stekte kjøttbollene i og stek løk og hvitløk over middels varme til det er mykt. Ha blandigen over i en kasserolle og tilsett de hermetiske tomatene, oregano, sukker, salt og pepper og melk og la det koke i ca 10 minutter.

Ha i kjøttbollene og la det hele koke til kjøttbollene er ferdige - ca 15 - 20 minutter (kommer an på hvor lenge du har stekt de på forhånd.)

Smak til med salt og pepper. Blir sausen litt for tykk underveis kan du spe med litt mer melk eller litt vann.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-11-09, 22:19   #4
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på kjøttboller og pastasalat

Opprinnelig lagt inn av Beathe, her.

Svinekjøttdeig tilsatt tacorydder blir gode kjøttboller.

Enda bedre med fajitaskrydder, det oppdaget jeg ved en tilfeldighet da gubben kjøpte med feil krydderpose.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-11-09, 22:32   #5
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 29.965
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på kjøttboller og pastasalat

Opprinnelig lagt inn av Beathe, her.

Svinekjøttdeig tilsatt tacorydder blir gode kjøttboller.

Støtter denne.

Opprinnelig lagt inn av Libra, her.

Enda bedre med fajitaskrydder, det oppdaget jeg ved en tilfeldighet da gubben kjøpte med feil krydderpose.

Kan forsøkes en gang.

(forøvrig, så deler jeg bare over en, og den spiser jeg, så det går så bra så. Er den ene ferdig, så er sikkert resten det også... også går man litt på mgefølelse etterhvert...)

Til pastasalat gjør jeg det enkelt, pasta av valgfri type (Jeg liker gjerne skruer) og salat (isberg, rapid, kinakål, crisp, hjertesalat, alt ettersom hva vi har i hus (som avhenger av hva som så mist guffent ut i butikken) og gjerne mer enn en type) tomat, agurk, paprika, og.. vel, siden du ikke ville ha kylling, så bruker jeg alternativt gjerne bokseskinke. Jeg gjør det enkelt, men liker du det gjør det seg helt sikkert med mais, sukkererter og andre salatting også... (om du vil gjøre det klart dagen før, oppbevar lufttett. Men tomaten er best om den skjæres opp den dagen det skal serveres, synes jeg. (Forøvrig, ekstra søte, små dulcitatomater gjør seg, særlig på denne tiden av året, når vanlige tomater ikke akkurat smaker av sol og sommer...)

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:31.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no