Saftige, gode kyllingfileter med nydelig saus
Prøvde ut en oppskrift jeg fant på lavkarboforumet i dag, jeg "moddet" den litt, og det ble helt himmelsk! Veldig saftig og god kylling.
Anbefales på det varmeste!
Brukte 4 kyllingfiléter (til 2-3 personer)
1 beger Creme Fraiche
2 ss. rømme
4 skriver bacon - hakket
1/2 rød paprika og litt grønn paprika (rest) - skjært i små biter
2 store never brokkoli (bare topper) - skjært opp i biter
Omtrent 3 ringer ananas i biter
2-3 fedd hvitløk -finhakket/presset
Omtrent 3 gode skiver løk (rest) - hakket
5 gode ss. reven ost
2 ts. Maldonsalt
Godt med pepper
2-4 ss. Garam Masala krydder
Ha kyllingfilétene i en ildfast form, bland resten av ingrediensene i en bolle på forhånd og hell det så over kyllingfilétene i formen.
Inn i ovnen på 175 grader i en times tid.
(Vi har gassovn, som bruker litt lenger tid, så jeg satte den på 195 grader og da tok det en time.)
Gleder meg til restemiddagen i morgen jeg 
Serverte med jukseris etter denne oppskriften;
1 blomkålhode
2-3 ss meierismør
1 fedd hvitløk - småhakket
2 ts Maldonsalt + nykvernet pepper etter smak.
Først rev jeg blomkålen på råkostjern grov side.
Smeltet smøret i en stor stekepanne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og Maldonsalt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter.
(Man kan blande inn litt vårløk på slutten der også evnt.)
Veldig godt det også, og spesielt egnet for de på lavkarbo.
__________________
"Natten her, er ikke bare et stjernevær.
Den er summen av livet og alt som er!" (-André Bjerke.)
|