Chicken Makhanwalla
Jeg har vært på indisk matkurs i dag, og lært å lage Chicken Makhanwalla (Butter Chicken)! Det var utrolig godt!
Chicken Makhanwalla
Tandoori-marinade:
6 ss solsikkeolje
290 ml naturell yoghurt (tykk)
4 store fedd hvitløk, knuste
5 cm fersk ingefær, revet
1 rød chilli, finhakket (valgfritt)
2 sitroner, kun saften
4 ts gurkemeie
4 ts malt spisskummen
4 ts malt koriander
1 ts malt kanel
2 ts paprikapulver
salt og pepper
Bland sammen krydderet, og ha det i de øvrige ingrediensene.
Mariner kyllingfilet i marinaden i 4-6 timer, eller aller helst natten over.
Ingredienser for sausen:
1 ss smør
2-3 ss olje
1 laubærblad
2 ss ingefær og hvitløkpasta (Lages selv av 5 fedd hvitløk og 4 cm fersk ingefær som hakkes sammen)
4 tomater
1 ts Kasuri Methi (tørkede bukkehornkløver) - legges i varmt vann i 15 min
1 ts sukker
3-4 ss fløte
5-6 cashewnøtter - legges i varmt vann i 15 min
1 ss malt koriander
2 tørkede røde chili
1 ts salt
Varm opp olje og smør i en teflongryte. Ha i kyllingen (med marinaden). Legg aluminiumsfolie over gryta, og lokket oppå der igjen, så det blir helt tett. Kyllingen skal dampe i ca 10-15 min.
Varm opp olje og smør i en annen teflongryte, og ha i laubærblad og ingefær-hvitløk-pasta. La det surre i noen sekunder.
Hakk tomatene sammen med cashewnøttene og tørkede hele chili i en blender. Ha tomatblandingen i gryta og rør. Ha i 1 ts sukker. La det koke inn til det tykner, og ha i salt og malt koriander. La det surre i 2 minutter på medium varme.
Ha i bukkehurnkløveret (uten vannet). Hvis sausen er veldig tykk kan du ha i litt vann. La det trekke i 2-3 minutter.
Ha i kyllingen (og tilhørende saus), og la det småkoke i 7-10 minutter. Til slutt har du i fløten, og lar det småkoke (mens du rører) i ytterligere 2 minutter.
Serveres med naan-brød.

__________________
10.09 01.13
|