Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Chicken Makhanwalla

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 02-12-08, 18:25   #1
Salt
Salt in the rainbow
 
Salt sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 10.064
Blogginnlegg: 112
Salt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt avSalt har mye å være stolt av
Standard

Chicken Makhanwalla

Jeg har vært på indisk matkurs i dag, og lært å lage Chicken Makhanwalla (Butter Chicken)! Det var utrolig godt!

Chicken Makhanwalla

Tandoori-marinade:
6 ss solsikkeolje
290 ml naturell yoghurt (tykk)
4 store fedd hvitløk, knuste
5 cm fersk ingefær, revet
1 rød chilli, finhakket (valgfritt)
2 sitroner, kun saften
4 ts gurkemeie
4 ts malt spisskummen
4 ts malt koriander
1 ts malt kanel
2 ts paprikapulver
salt og pepper

Bland sammen krydderet, og ha det i de øvrige ingrediensene.
Mariner kyllingfilet i marinaden i 4-6 timer, eller aller helst natten over.

Ingredienser for sausen:
1 ss smør
2-3 ss olje
1 laubærblad
2 ss ingefær og hvitløkpasta (Lages selv av 5 fedd hvitløk og 4 cm fersk ingefær som hakkes sammen)
4 tomater
1 ts Kasuri Methi (tørkede bukkehornkløver) - legges i varmt vann i 15 min
1 ts sukker
3-4 ss fløte
5-6 cashewnøtter - legges i varmt vann i 15 min
1 ss malt koriander
2 tørkede røde chili
1 ts salt

Varm opp olje og smør i en teflongryte. Ha i kyllingen (med marinaden). Legg aluminiumsfolie over gryta, og lokket oppå der igjen, så det blir helt tett. Kyllingen skal dampe i ca 10-15 min.

Varm opp olje og smør i en annen teflongryte, og ha i laubærblad og ingefær-hvitløk-pasta. La det surre i noen sekunder.
Hakk tomatene sammen med cashewnøttene og tørkede hele chili i en blender. Ha tomatblandingen i gryta og rør. Ha i 1 ts sukker. La det koke inn til det tykner, og ha i salt og malt koriander. La det surre i 2 minutter på medium varme.
Ha i bukkehurnkløveret (uten vannet). Hvis sausen er veldig tykk kan du ha i litt vann. La det trekke i 2-3 minutter.

Ha i kyllingen (og tilhørende saus), og la det småkoke i 7-10 minutter. Til slutt har du i fløten, og lar det småkoke (mens du rører) i ytterligere 2 minutter.

Serveres med naan-brød.

__________________
10.09 01.13
Salt er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no