|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
|
27-09-06, 22:22 | #1 |
heimføing
|
Lammelår - tips?Jeg har kjøpt et lammelår, med bein og alt. Bortimot tre kilo. Håper det får plass i steikovnen. Tenkte at det kan etes i helga. |
27-09-06, 22:25 | #2 |
heimføing
|
Kom forresten på hva min tidl. svigerinne rullestolbrukeren svarte når jeg spurte om hun ville komme og spise lammestek hos oss: |
28-09-06, 09:22 | #3 |
Epikur
|
Jeg bener alltid ut lammelår, instruksjonsvideo finner du her:peppernet
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
28-09-06, 10:14 | #5 |
X First Lady
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 6.452
|
En stor fordel å beine steken ut. Ikke så vanskelig å gjøre det. Mye bedre å skjære fine kjøttstykker og steiken blir også mye bedre på smak. |
28-09-06, 20:44 | #6 |
Fortynnet
|
Hvorfor blir steken bedre på smak når man bener den ut? |
28-09-06, 20:56 | #7 |
X First Lady
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 6.452
|
|
29-09-06, 17:33 | #8 |
Epikur
|
Sv: Lammelår - tips?
Jeg bener ut for å få ben til kraft og ha mer kontroll over kjernetemperaturen. Også blir det lettere å skjære. Mer smak blir det ikke. Ikke mer lammesmak i hvertfall.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
28-09-06, 21:19 | #10 |
Javel
|
Når vi lager lammelår pleier jeg å lage sånne små "lommer" i låret og stikke inn hele hvitløksbåter. Så lager jeg en blanding av grov sennep, litt salt og pepper og rosmarin som jeg stryker over hele låret.
__________________
Ertekroken (j-99), stabukken (g-02) og minsten (g-05) |
|
|