Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 22-09-11, 13:56   #1
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.132
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Finnes det noen formler, eller noen nett kalkulator eller noe sånt, der man kan legge inn ingrediensene og finne ut hvor grovt brødet man baker er?


__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 15:50   #2
Nip
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 3.725
Nip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Nyskjerrig på dette jeg også. Litt usikker på hvor grensen går for at det faktisk er skikkelig grovt, i forhold til f.eks grove kjøpebrød.

Nip er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 15:59   #3
Meissa
stressmonster
 
Meissa sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2009
Hvor: Hammerfest
Innlegg: 3.076
Meissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Jeg har heller ikke noen gode svar, det eneste jeg vet er at sammalt hvetemel og sammalt hvetemel grov har samme næringsinnhold. Det forundret nemlig meg litt da jeg leste det i bakeboka til Schakenda. Ja, også blir brødene sunnere om man bruker surdeig og hever dem langsomt ettersom næringsstoffene da blir mer tilgjengelig for kroppen.

Ett annet tips er også å bløtlegge hele korn og sånn som skal i brødet ellers vil det suge saftigheten ut av bødet. Kornet blir også lettere fordøyelig på denne måten.

__________________
(2005) (2010) (2012)
Meissa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 19:11   #4
Meiose
Aktiv
 
Meiose sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 155
Meiose er litt kulMeiose er litt kul
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Her! http://www.brodogkorn.no/brodskala-kalkulatoren/

Og hei forresten. Mitt første innlegg her inne!

Meiose er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 20:34   #5
Nip
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 3.725
Nip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smartNip imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Meiose, her.

Her! http://www.brodogkorn.no/brodskala-kalkulatoren/

Og hei forresten. Mitt første innlegg her inne!

Kult Takk for link

Velkommen hit forresten

Nip er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 20:52   #6
Bille
Sånn passe sane
 
Bille sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 7.933
Blogginnlegg: 18
Bille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de flesteBille er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Meiose, her.

Her! http://www.brodogkorn.no/brodskala-kalkulatoren/

Og hei forresten. Mitt første innlegg her inne!

Jeg lager ekstra grovt brød. Fin kalkis!!

__________________
07, 09, 13
Bille er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 20:34   #7
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 30.065
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Meissa, her.

Jeg har heller ikke noen gode svar, det eneste jeg vet er at sammalt hvetemel og sammalt hvetemel grov har samme næringsinnhold. Det forundret nemlig meg litt da jeg leste det i bakeboka til Schakenda. Ja, også blir brødene sunnere om man bruker surdeig og hever dem langsomt ettersom næringsstoffene da blir mer tilgjengelig for kroppen.

Ett annet tips er også å bløtlegge hele korn og sånn som skal i brødet ellers vil det suge saftigheten ut av bødet. Kornet blir også lettere fordøyelig på denne måten.

Det er jo fordi det ER sammalt hvete, bare at den fine er malt litt grundigere, opp imindre biter. Men om jeg tar havregryn og putter i stavmikserens lille sånne kutteboks og kjører på full fart, så blir det til havremel (Ja, jeg har deretter funnet havremel i butikken, enklere, men ikke for dette eksempelet) så er jo ikke noe av næringsstoffene borte fra havregrynet, selv om det er finere i konsisens.

Derved har jeg glad i havremel og sammat hvete fin og sånt til å lage grove vafler og pizzasnurrer som ER grove uten at de ser så ille ut. Det er noe med vafler, det smaker bedre når det ikke er store, grove korn/flak i. (I alle fall når de er ment som kosevafler, men må ha havreinnhold av hensyn til min mors diabetes)

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 22:10   #8
Meissa
stressmonster
 
Meissa sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2009
Hvor: Hammerfest
Innlegg: 3.076
Meissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Malama, her.

Det er jo fordi det ER sammalt hvete, bare at den fine er malt litt grundigere, opp imindre biter. Men om jeg tar havregryn og putter i stavmikserens lille sånne kutteboks og kjører på full fart, så blir det til havremel (Ja, jeg har deretter funnet havremel i butikken, enklere, men ikke for dette eksempelet) så er jo ikke noe av næringsstoffene borte fra havregrynet, selv om det er finere i konsisens.

Derved har jeg glad i havremel og sammat hvete fin og sånt til å lage grove vafler og pizzasnurrer som ER grove uten at de ser så ille ut. Det er noe med vafler, det smaker bedre når det ikke er store, grove korn/flak i. (I alle fall når de er ment som kosevafler, men må ha havreinnhold av hensyn til min mors diabetes)

Ja, jeg synes det er veldig nyttig å vite og hadde bare ikke tenkt over det tidligere. Jeg har visst vært indoktrinert med at jo grovere jo sunnere. Nå bruker jeg masse sammalt hvete fin i vafler og brød. Det er jo bra for babyen vår også som sliter litt med magen om ting blir for grovt.

Havremel var lurt, det skal jeg prøve.

__________________
(2005) (2010) (2012)
Meissa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 22:24   #9
Meiose
Aktiv
 
Meiose sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 155
Meiose er litt kulMeiose er litt kul
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Jeg bruker mye hele korn (hirse, rug, hvete) i brødene, det går vel for det samme som sammalt?

Meiose er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 22:29   #10
Meiose
Aktiv
 
Meiose sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 155
Meiose er litt kulMeiose er litt kul
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Meiose, her.

Jeg bruker mye hele korn (hirse, rug, hvete) i brødene, det går vel for det samme som sammalt?

Ser de har oppgradert kalkulatoren siden sist jeg brukte den! Før var det ikke eget felt for hele korn.

Meiose er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 22:24   #11
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.132
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Brødet ditt er ekstra grovt!

:hurra:

Tusen takk for tips

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-09-11, 23:19   #12
Svanen
trenger lading
 
Svanen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oppland
Innlegg: 5.472
Blogginnlegg: 61
Svanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Jeg må tydeligvis begynne å veie melet. Vanskelig å bruke den kalkulatoren når en bare slenger noe sammen, og aldri måler.

__________________
99, 00, 04, aug. 14
Svanen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-09-11, 09:22   #13
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 30.065
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Svanen, her.

Jeg må tydeligvis begynne å veie melet. Vanskelig å bruke den kalkulatoren når en bare slenger noe sammen, og aldri måler.

Sant nok Den tar nok ikke "litt sånn, og litt mer sånn" som gode nok mål...

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-09-11, 09:35   #14
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.649
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Svanen, her.

Jeg må tydeligvis begynne å veie melet. Vanskelig å bruke den kalkulatoren når en bare slenger noe sammen, og aldri måler.

Hvis du har lyst til å sjekke en gang, så kan du veie melposene før og etter at du baker - så vet du hvor mye du har brukt av hver sort.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-09-11, 09:41   #15
Sol
Skinner
 
Sol sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 4.321
Sol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelenSol er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Denne må jeg sjekke engang, men med Skilpaddas oppskrift. Veie melet?

For de som vi ha sammalt mel i vafler og pannekaker etc, kan jeg tipse om Fibra. Det er et sammalt mel som er helt finmalt. Det går fint å bruke bare det i vafler, uten hvetemel, om man slenger i et ekstra egg.

__________________
Solstrålen og Sjarmtrollet (04)
Sol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-09-11, 10:21   #16
Svanen
trenger lading
 
Svanen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oppland
Innlegg: 5.472
Blogginnlegg: 61
Svanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner tilSvanen er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Hvordan finne ut om brødet er grovt (nok)?

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.

Hvis du har lyst til å sjekke en gang, så kan du veie melposene før og etter at du baker - så vet du hvor mye du har brukt av hver sort.

Har vel gjort det en gang ja, når ei venninne ville ha oppskrift. I dag ble det "litt slik og litt slik" igjen, alt etter hvor mye jeg hadde.

__________________
99, 00, 04, aug. 14
Svanen er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:25.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no