Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Lammerulle

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 28-11-11, 23:11   #1
Mandino
inn i dimman
 
Mandino sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 3.230
Mandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Lammerulle

Da var årets lammerulle sydd sammen og lagt i saltlake. Der skal den godgjøres i to uker før koking og pressing

__________________
Mandino

Mamma til to skjønne jenter.
Mandino er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-11, 23:14   #2
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 29.950
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lammerulle

Jeg gjør det motsatt, koker først, og så presser jeg, og så salter jeg.

Da kan jeg smake underveis og fastslå når de er passe salt. Og, ehh, begynner selvsagt alltid for tidlig.

I år er det ikke lammerull jeg har laget da, det er syltaflesk/sylte, men samme prinsipp, laget i går, kokt i dag, presses i natt, legges i saltlake i morgenkveld.

Gleeeeeder meg til å begynne å smake, til helga tenker jeg (trenger ikke like lang saltetid når det saltes etter koking)

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-11, 23:21   #3
Daisy
Trademark: Imperfection
 
Daisy sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 11.055
Daisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Lammerulle

Nam..

Vi pleier å tørke den også i seks uker etter saltlaken. Men i år har vi ikke hatt tid til noen av delene. Så det blir litt stusselig til jul!

__________________
Jeg skulle ønske jeg led av "flink pike syndrom"

Tre stk!
Daisy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-11, 23:27   #4
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 29.950
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lammerulle

Tørking i seks uker, da rekker du det ikke til jul nei.

Det har jeg aldri tenkt på å gjøre med det kokte pålegget. Det har nok med det man er vant til, mine foreldre laget fårerull og syltaflesk (før i tiden gjorde mamma det også sånn at hun saltet først, kokte etterpå, og så var vi spent på om det var passe salt. Men så kom hun over noe i en av disse brosjyrene fra opplysningskontoet for kjøtt om julemat, og byttet rekkefølge.) også tørker de lammelår, altså lager fenalår.

Vi er aldri hjemme i julen, så jeg nøyer meg med å lage et pålegg, og da ikke fenalår, men et av disse jeg koker og presser og salter. Så spiser vi det i adventstiden. Men jul blir det uansett, ettersom det ikke er vi som står for det. (Men fenalår blir det bare annethvert år, for jeg vil ha et hjemmetørket lår, ikke ferdige skiver i en pakke fra gilde, det smaker ikke i nærheten av noe som betyr jul for meg)

Men jeg kjenner at tennene løper i vann her, jeg som hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle spise kveldsmat fordi det er blitt så sent. Gleder meg til jul!

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:18.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no