Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Brødbaking ...

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 02-11-12, 07:51   #1
slaraffen
litt gøy på håret
 
slaraffen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2007
Innlegg: 1.736
slaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt likt
Standard

Brødbaking ...

Jeg sliter. Selv med brødbakemaskin sliter jeg...
Første grovbrød ble vel cirka halv høyde(ferdigpakke med solsikkebrød og ekstra korn), det neste en centimeter over (Litt hvetemel, mest ferdig grovbakstmel og ekstra korn).
Nummer tre ble nesten OK, men smakte høgg (femti-femti grovbakst og fint hvetemel med ekstra korn).

I dag våknet vi opp til perfekt, høyt, luftig og velsmakende brød

Så til problemet. I ren desperasjon ble nattens brød laget med rent fint hvetemel, en desiliter havregryn og en desiliter solsikke/sesamfrø og en god dose yoghurt. Det er jo egentlig en loff med korn?

Så: Hvordan kan jeg få litt sunnere brød uten at de blir små, mørkebrune, sånn våtaktige inni og smaker (quote fra seksåringen som bare spiste frukt og yoghurt på skolen)"ekkelt"?

__________________
I am a Bear of Very Little Brain, and long words bother me. - A.A. Milne
slaraffen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 08:05   #2
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Brødbaking...

Jeg lager dette og er veldig fornøyd, barna spiser det også:

Opprinnelig lagt inn av Ole Brumm, her.

Skal vi se, jeg bruker brødbakemaskin og 1 brød er ca slik:
300 g hvetemel
50 g sammalt hvete eller fullkornsmel
100 g grov rug
100 g havregryn
50 g firkorn
30 g linfrø
30 g solsikkekjærner eller gresskarfrø
20 g rapsolje
litt søtt og litt salt
12 g gjær (fersk)
420 g vann

Det blir vel 50% grovt mel.

Jeg har testet ut noen ferdigblandinger men synes ikke resultatet blir like bra og det kan være lurt med litt for mye vann i brødbakemaskin fordi noe av væsken vil fordampe pga varmetilførselen under elte og heve prosessen. Hvilken brødbakemaskin har du? dette brødet blir ganske stort, så om du ikke har stor maskin, så bør du kanskje redusere oppskriften. Jeg har laget dette brødet med litt variasjoner i over fire år og vi skal kjøpe ny brødbakemaskin nå fordi den vi har er utslitt.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 08:09   #3
slaraffen
litt gøy på håret
 
slaraffen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2007
Innlegg: 1.736
slaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt likt
Standard

Sv: Brødbaking...

Vi har bare en på lån foreløpig (alle tidligere brød bakt i ovn har vært katastrofale...) for å sjekke om jeg kan lage brød med en slik. Det er en Wilfa som tar en kilo

__________________
I am a Bear of Very Little Brain, and long words bother me. - A.A. Milne
slaraffen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 08:10   #4
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Brødbaking...

Er den avlang eller firkantet? (Min brødbakemaskin tar opp til 1,7 kg)

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 08:12   #5
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Brødbaking...

Tror du må redusere oppskriften litt om du vil prøve den, vi spiser ett brød om dagen av dette.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 08:18   #6
slaraffen
litt gøy på håret
 
slaraffen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2007
Innlegg: 1.736
slaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt likt
Standard

Sv: Brødbaking...

Avlang

Om det skal kjøpes inn en, så blir det nok en som lager opp til 1,5 kg, for brødet blir ikke stort nok til hele familien for en dag.

__________________
I am a Bear of Very Little Brain, and long words bother me. - A.A. Milne
slaraffen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 08:21   #7
slaraffen
litt gøy på håret
 
slaraffen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2007
Innlegg: 1.736
slaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt liktslaraffen er virkelig godt likt
Standard

Sv: Brødbaking...

Sånn ellers kan det nevnes at vi elsker lyse brød med masse korn i. Havregryn var visst også en super ingrediens. Mulig yoghurten også hjalp på smaken i det siste?

Oppskriften din har jo ikke så mye grovmel, men selve brødet blir altså en del grovere med havregrynet og alt kornet?

Og firkorn så jo genialt ut!!

__________________
I am a Bear of Very Little Brain, and long words bother me. - A.A. Milne
slaraffen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 08:29   #8
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Brødbaking...

Havregrynet gjør at det holder på fuktigheten og blir saftig synes jeg, bakdelen er at det kan bli litt smuldrete, men det gjør ikke meg så mye.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 11:45   #9
Meissa
stressmonster
 
Meissa sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2009
Hvor: Hammerfest
Innlegg: 3.076
Meissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelenMeissa er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Brødbaking ...

Er ikke regelen at man bør ha halvt om halvt med grovt og fint mel og korn i tillegg? Jeg bruker bare matpakkebrød-pose på butikken. Det brødet blir veldig godt. Tidligere brukte vi solsikkebrødet, men minstemor her i huset ble så rar i magen av det. Det er viktig å huske på at små barn ikke skal ha brød med veldig mye hele korn.

Jeg ser at du har puttet ekstra korn i solsikkebrødet. Dette er ett av de groveste brødene til møllerens og jeg synes ikke det er rart at du slet med å få det til å heve godt om du puttet ytterligere med korn oppi der. Vi har brukt denne masse og får alltid gode og saftige brød. Trikset er å la maskinen elte en god stund.

Jeg har en drøm om å klare å sette sammen egne brødmikser, men det blir med tanken. Brødposer er så enkelt og det smaker godt og det blir uansett mye billigere enn å kjøpe ferdigbrød.

__________________
(2005) (2010) (2012)
Meissa er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:38.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no