Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 26-12-12, 19:54   #1
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.159
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Jeg fikk en frossen entrecote av elg i julegave fra en kunde rett før jul. Elgen er skutt i høst og jeg vet at jegeren kan sitt fag, så jeg er ikke skeptisk på å spise denne gaven.

Dette kjøttet har jeg tenkt å spise i løpet av romjula eller kanskje på nyttårsaften. Men hvordan tilbereder jeg den og hva slags tilbehør er godt til? Jeg har ikke spist elg på 20 år og har aldri laget noe som helst av elgkjøtt. Jeg har ikke veid kjøttet, men jeg tipper det er ca 1,5 kg.

Det er meget mulig at vi må forholde oss til et veldig spartansk kjøkken uten strøm og vann når denne elgen skal spises. Vi har da propanbluss (er usikker på om det er 2 eller 4 bluss) og en liten propandrevet stekeovn. Måltidet skal være til to. Maten må bæres/dras i pulk en halv mil, så det trenger ikke være all verdens ingredienser. Enkelt og godt er vel hovedpoenget.

Jeg tenkte fløtegratinerte poteter til, men kanskje det er andre forslag som er bedre?

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-12-12, 20:20   #2
Lyppa
Bør lage seg en tittel selv
 
Lyppa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 5.001
Lyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Jeg synes ikke elgsteik er noe særlig, men liker å koke kjøttsuppe på elgkjøtt. Ellers er det godt å lage gryte tilsvarende som finnebiff i fløtesaus.

Lyppa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-12-12, 20:22   #3
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.330
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

http://www.nrk.no/mat/1.7840621

Koker ikke suppe av entrecoten vel!

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-12-12, 20:39   #4
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.159
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Å, den langstekte elgen så god ut, Filifjonka! Spørs om vi ikke går for den. Jeg må bare sjekke med turfølget om det er mulig å langtidssteke i gassovnen.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-12-12, 21:32   #5
Februarmamsen
Superduperaktiv
 
Februarmamsen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Østfold
Innlegg: 573
Februarmamsen er litt kulFebruarmamsen er litt kulFebruarmamsen er litt kul
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Vi bruker mye gratinerte poteter, kokte grønnsaker (gulrot, babymais og rosenkål) og stekt sopp til elg. Kan også lage en saus til om man ønsker det

__________________
Mamman til S-03 og A-08
med bloggen livetsdrom.blogspot.com
Februarmamsen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-12-12, 22:26   #6
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.894
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Elgbiff med soppstuing og poteter. Servert med broccoli eller rosenkål eller andre grønnsaker dere liker.

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-12-12, 22:48   #7
Hondacrv
Gå heim, kyss din kvardag
 
Hondacrv sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Buskerud
Innlegg: 13.123
Hondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de flesteHondacrv er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Det Erica sier. Soppsaus er fantastisk!!

__________________
05
Hondacrv er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-12, 22:58   #8
elli
Pauset
 
Medlem siden: Aug 2011
Innlegg: 185
elli er litt kulelli er litt kul
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Vi spiser masse elg, ville langtidsstekt kjøttet
Forslag til tilbehør

Soppstuing; Sopp og løk surres i en panne. Ha over fløte eller creme fraishe og la det surre litt. Smak til med salt og pepper. Fungerer også med bacon i soppstuing

Ostegratinert blomkål; kok blomkål, lag en tykk hvitsaus med mye ost i. Hell osten over blomkålen og gratiner i ovn. Strø gjerne litt bacon over

Stekte grønnsaker; rødløk, brokkoli og champinjong.
Stekt rosenkål (så mye bedre enn kokt) gjerne stekt sammen med bacon

Gratinert purreløk: Del purren på langs, hell over litt fløte og gratiner i ovn.

Synes kokte poteter eller hjemmelaget potetmos er best til elgkjøtt

Alt tas på slump her i huset, så kan dessverre ikke oppgi sånn som steketid og mengder...

Langtidsstek kjøttet og server en rødvinsaus ala bourguignon til, har brukt denne oppskriften tidligere og det med stor suksess
http://trinesmatblogg.no/2010/10/23/beef-bourguignon/

elli er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-12, 23:18   #9
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.159
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Da har vi en plan. Det blir elg på menyen i morgen og ja, den skal langtidsstekes. Vi har kjøpt stekepose og satser på oppskriften som det ble linket til over her der den skal stekes på 60 grader til kjøttet når 60 grader.

Tilbehør blir soppstuing og potetmos (hjemmelaget, selvsagt). Mulig det blir noen grønnsaker til også, vi får se. Kokken (og det er ikke meg) får avgjøre om det blir rødvinssaus eller en fløtebasert saus. Jeg tipper det siste, han er glad i den slags.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-12-12, 23:32   #10
millact
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.732
millact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Tilberedning og tilbehør til entrecote av elg

Jeg har spist elggryte en nyttårsaften for mange, mange år siden. Det var veldig godt!

__________________
05 og 08
millact er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:05.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no