Sv: Lavkarbo og fett - spørsmål fra en novise
For å holde meg i ketose må jeg spise matvarer som inneholder mindre enn 5 gram karbo pr 100 gram. Jeg holder meg unna frukt og bær pga høyt fruktsukker innhold. Melk og youghurt spises heller ikke. Matvarer med stivelse spises ikke. Spiser mye rent kjøtt, grønnsaker, egg, fisk, fløte, hvite oster, rømme, meierismør ol, aldri lett produkter. Jeg tenkte veldig Grethe Roede når jeg startet på lavkarb, med mager kost og lite karb, det ble fullstendig feil, vekten stod bom stille og jeg var utrolig slapp og kroppen skrek etter næring. De første dagene i ketose slet jeg ned hodepine, men den gikk over etter 2-3 dager. Drikker mye væske i form av vann, Fun saft, kaffe, te og cola zero ( egentlig ikke ok, men fordi jeg fortjener det)
savner ingen matvarer egentlig, baker ofte div type løk for å ha en "potet" på tallerknen. Brød og knekkebrød kjøpes på Spis deg slank eller bakes selv har hatt en slækk sommer, men nå begynner skole og daffe dagene er over.
Typisk lavkarb dag for meg er:
frokost, lunsj, kvelds - 2 skiver brød m meierismør, kjøttpålegg, egg, ost, italiensk salat e.l, tomater, paprika, agurk.
Middag - 200 gram kjøtt/fisk, 200 gram grønnsaker.
Kos til kvelds - ostefat m/ paprika, baconcrisp, nøtter
__________________
<<< When nothing goes right - go left >>>
Sist redigert av Fløyel : 13-08-10 kl 00:37.
|