Hjemmelaget smør med bi-smak
Jeg separere all melk som drikkes her hjemme og dermed har jeg et ganske heftig fløte overskudd ( vi drikker MYE melk ).
I et forsøk på å bruke denne fløten til noe konstruktivt så har jeg laget smør flere ganger, men jeg sliter med at smøret får en litt udefinert bi-smak/lukt.
Det gjør at smøret ikke er på langt nær så godt som jeg hadde håpet, dessuten blir bi-smaken sterkere av lagring...
Melka som brukes er helt vanlig ku-melk, men den er litt høy på celletall (antall hvite blodlegemer i melka) mellom 150 og 250 for de som kan om sånt. Jeg lurer på om dette kan være årsaken til bi-smaken?
Søpet/kjernemelka har samme bismak, men enda sterkere.
Jeg lager det på vanlig måte i kjøkkenmaskina mi og vasker det i kaldt vann etter på. Veksler mellom å tilsette salt under visping og under knaing.
Fløten er ekstremt tykk (som rømme) og det varierer hvor lenge den har stått siden separering.
Litt sært spørsmål men jeg håper noen vet litt om dette 
__________________
F-I-R-E
Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|