Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?
Jeg har planer om å begynne å handle kjøttvarene hos slakter. Det er mange grunner til det, og en av dem er at vi har en av Norges beste slaktere i byen vår, og jeg ser også at prisene ikke er særlig høyere enn i vanlig matbutikk. Jeg ønsker også å støtte nisjebutikker. Det er litt omstendelig å komme seg dit, så jeg planlegger å kjøpe inn i store kvanta, men likevel i familieporsjonsstørrelser (eller noe jeg kan dele opp på den måten.)
Men jeg blir litt forvirret når jeg kommer dit. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne og hva jeg skal bruke til hva, og når kønummeret viser min tur, er jeg litt handlingslammet. Jeg ender opp med å kjøpe en halvkilo bacon, som forøvrig er av utmerket kvalitet, men det stopper liksom der. Jeg må derfor vite hva jeg vil ha og hva jeg skal bruke det til.
Jeg øver på å bli flinkere til å planlegge middager. Jeg er ikke en som parterer store kjøttstykker, og jeg er ikke spesielt flink til på hva alle delene på dyret heter.
Har dere forslag til hva jeg kan be om? Mengde? (Vi er fire i familien.) Jeg trenger ikke vite nøyaktig hva det skal brukes til, men tips til ting som er kjekt å ha i frysen er fint.
|