Nachos-langpanne med guacamole
Denne er en slager her i huset. Kan jo varieres i det uendelige, men denne varianten er blitt vår favoritt:
Isets nachoslangpanne:
1 stor pose nachochips med salt
4-500 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 stor eller 2 små løk, hakket
1 stor boks mais
1/3 glass syltede jalapenos
1 boks refried beans (bønnemos, fantastisk godt, kan evt. erstattes av 1 boks chilibønner)
1/2 lite glass salsa
Masse revet ost
Stek kjøttdeig og tilsett krydder og vann. La det putre inn til en god kjøttsaus. Jeg liker den litt "våt".
Legg chipsen i en papirkledd langpanne. Ha over kjøttdeigen så det dekker en god del. Strø på løk, mais og biter av jalapenos (eller hele, men jeg liker dem best i småbiter, bare river med fingrene). Legg klatter av refried beans og salsa over det hele og strø over revet ost så det dekker.
Stek langpannen i ovnen på 225 - 250 grader til osten begynner å bli litt lysebrun i kantene eller etter smak (ca. 10-15 minutter).
Skjær stykker av nachosen og legg på pene tallerkener og server med salat, rømme, salsa og hjemmelaget guacamole:
Isets hjemmelagde guacamole (nok til 4 sultne personer):
3 store godt modne avokadoer
1 ss tacokrydder (ta av litt før du steker kjøttdeigen med krydderet)
1 ss hakket løk
1/2 ts sitronsaft
2 ss rømme
1-2 båter presset hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
Litt salt og kajennepepper
Mos alt godt sammen til en pure. Jeg liker den litt grov.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
|