Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Økologisk og diettmat

God mat uten melk og gluten

Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 06-01-08, 12:48   #11
Carrie
-
 
Carrie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Akershus
Innlegg: 839
Carrie er populærCarrie er populærCarrie er populærCarrie er populær
Standard

Sv: God mat uten melk og gluten

Mokkarullekake

3 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl potetmel
2 ss kakao
1 1/2 ts bakepulver

fyll
150g smør eller margarin (melkefritt)
2 1/2 dl melis
3 ts vaniljesukker
3 ts kaffepulver
1 eggeplomme

1. Visp egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.

2. Bland potetmel, kakao og bakepulver. Vend det inn i eggedosisen og rør forsiktig.

3. Hell røren i en langpanne, kledd med bakepapir, 30x40cm.

4. Stek kaken midt i ovnen ved 250 grader, ca 5 min. I varmluftsovn ved 225 grader, ca 8 min.

5. Vend kaken på et sukret bakepapir. Dra bort det papiret som kaken er stekt på. Avkjøl kaken under langpannen, så holder den seg myk. Evnt. legg på papiret kaken er stekt på og legg over et fuktig håndkle.

6. Forbered fyllet. Rør smør og melis hvitt.

7. Tilsett vaniljesukker, finstøtt pulverkaffe og eggeplomme.

8. Bre kremen over den kalde kaken, og rull den sammen fra langsiden. La kaken ligge med skjøten ned et par timer på et kjølig sted.

9. Rullekaken smaker best nystekt, men kan oppbevares 1-2 dager i kjøleskap. Den kan også fryses hel eller i skiver. Holdbarhet ca. 3 mnd.



Prøvde denne oppskriften i går og den var veldig vellykket.

Carrie er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:40.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no