Sv: Drikker FPere vin?
Opprinnelig lagt inn av Iset, her.
Er ikke spanske og chilenske viner de med MEST garvesyre? Svigerfar sverger til italienske viner, men så er han jo italiener og da. 
Garvesyreinnholet er ikke avhengig av land, men druetype og produksjonsmetode. Druer som nebbiolo og aglianico har naturlig mye garvesyre, men ettersom garvestoffene sitter i drueskall, stilker og steiner vil også tiden fra druene knuses til mosten siles spille inn. En barolo ligger f.rks. mye lenger i kontakt med drueskall og stilker enn en Nebbiolo d'Alba, og har således mer garvestoffer selv om det er samme drue. Du finner også garvestoffer i treverk, så fatlagrede viner har mer garvesyre enn de som kun har ligget på ståltanker.
I Spania og Chile dominerer tempranillo, garnacha, cabbernet sauvignon, merlot. Dette er alle druer med en del garvesyre. Liker du ikke garvesyre bør du se etter viner laget av barbera eller gamay (Beaujolais).
|