|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Superaktiv
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 318
![]() |
![]() Sunnere pizzabunn?Jeg ønsker en sunnere oppskrift på pizzabunn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prematurmamma
|
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg har brukt 50/50 hvetemel og Fibra. Det har smakt kjempegodt, og er sunnere enn bare hvetemel.
__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)
Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
navnet sjemmer ingen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Vi bruker omtrent det samme som Fibi, bare grovbakst. Av og til har vi revet gulrot i deigen, av og til bare i tomatsausen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yes, we can!!
|
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg bruker ca. halvparten hvete/spelt og den andre halvparten "ymse": Finmalt fullkornshvete, rug, etc, eller sånne grovbakstblandinger.
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Superaktiv
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 318
![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?
Takk. Fibra har jeg sett i butikken her.
Gulrot, ja. Det må prøves ut.
Takk for svar. :fikk lyst på pizza: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg lager tynne bunner, men bruker vanlig hvetemel. Både fordi jeg liker det best og fordi tykk pizzabunn er overdrevet mye kalorier. Jeg bruker heller ikke fett i pizzadeigen. Jeg bruker gulrot, løk og spinat i tomatsausen.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Textrovert
|
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Men hvordan får dere deigene tynne? Jeg bruker klissedeigvarianten som må spres på platen med slikkepott. Den virker tynn da, men blir veldig tykk likevel under steking. Særlig skorpen. Er det bedre å bruke en litt fastere deig?
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg lager en fast, smidig deig. Alt det våte (45 grader) først inkl. tørrgjær og salt - så tilsetter jeg hvetemel til deigen får riktig konsistens. Riktig konsistens er akkurat så mye mel at deigen slipper bollen. Den skal ikke klisse. Litt som play-dough.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superaktiv
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 318
![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?
Også kjevler du til armene faller av? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Presser den ut, vel? Det er ikke så veldig mange måter å lage en pizzabunn på med mindre man gjør det italian style.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yes, we can!!
|
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg kjevler. Er jeg heldig med deigen så går det glatt som bare det. Jeg pleier å lage en 3-4 bunner om gangen, og halvsteke og fryse de jeg ikke bruker. :god husmor:
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Superaktiv
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 318
![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?
Jeg lager pizza toppen en gang i året så ingenting er en selvfølge for meg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prematurmamma
|
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg lager pizza rundt 50 ganger i året. Hver fredag. Mannen får panikkangst om han ikke får fredagspizza.
__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)
Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Off the map.
|
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg har jobbet på pizzasjappe i mange år og kan bake ut med hendene, men jeg har enda til gode å få til en deig selv som er såpass smidig at jeg kan bake den ut med hendene.
__________________
røverunger 03 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prematurmamma
|
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?Jeg bruker litt mindre mel enn jeg gjør til annen type bakst. Deigen skal klisse litt. Jeg bruker også olje på hendene om jeg trykker den ut. (Vanligvis klarer jeg meg med kjevle.) For å få en ekte italiensk bunn må man ha spesialmel. Tipo 0 eller 00. Det er glutenredusert, tror jeg.
__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)
Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Superaktiv
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 318
![]() |
![]() Sv: Sunnere pizzabunn?
Samme her, bortsett fra at det er min samboer som lager pizzaene. |
![]() |
![]() |
![]() |
Trådverktøy | |
Visningsmåter | |
|
|