En favoritt her i huset som er en sikker vinner også blant de små: Makaroni- og tofugrateng (regner med at hun spiser egg) :
Marinert tofu (fås i hvite plastpakker med gjennomsiktig plastlokk på helsekosten) 100 g per person
Kokt makaroni, 100 g (tørr) per person
1 egg per pers
Revet gulost
melk, løk, hvitløk og soltørket tomat hakket i biter (noen ss per pers)
Stek tofuen i olje sammen med løken og hvitløken og krydre etter smak med f eks chili, pepper, bukkehornsfrø eller annet.
Bland sammen med den kokte makaronien, eggene, en dæsj melk og litt salt, soltørket tomat i biter, halvparten av den revne osten. Ha alt oppi en form og dytt nedi de soltørkede tomatene så de ikke blir svidd. Strø resten av osten på toppen og stek til den blir gyldenbrun og fin ved ca 180 grader (ca 20-30 min).
Serveres med salat bestående av for eksempel rukkola, bladsalat, oliven og tomat med balsamicodressing. :sulten:
__________________
|