Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Din beste oppskrift med couscous

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 24-01-07, 23:39   #6
Nabbe
Skrekkøgle
 
Nabbe sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 2.534
Blogginnlegg: 26
Nabbe imponerer mange og er sikkert smartNabbe imponerer mange og er sikkert smartNabbe imponerer mange og er sikkert smartNabbe imponerer mange og er sikkert smartNabbe imponerer mange og er sikkert smartNabbe imponerer mange og er sikkert smartNabbe imponerer mange og er sikkert smartNabbe imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Din beste oppskrift med couscous

Hakk en løk, og en hvitløk fint.
Skjær opp ca 1 kg lammekjøtt (holder i massevis, med rester, til oss på fem) i mindre biter (Sånn fårikål-kjøtt).

Stek dette i litt blanding mellom olivenolje og rapsolje. Ha på krydder etterhvert, IKKE røde krydder som paprika og chili, men kun sorte/gule, jeg bruker salt, pepper, curry (Extra Hot Madras, kjøper ikke Blackboy og sånn curry, jeg. Kresen.), cumin, allehånde og bittelitt kanel for smakens skyld (de to siste kan du kutte ut om du har "Marokkansk krydderblanding" da).

Surre litt, ha på litt og litt vann, til det koker opp igjen, totalt ca 1,5 liter vann.

Mens dette koker skreller, og kutter du 4-5 poteter, 3-4 gulerøtter, en halv kålrabi og en halv squash i biter, og har oppi gryta. Når alt det er kokt og klart, har du oppi en boks med kikerter. La det koke opp igjen, til kikertene er møre.

Couscous kan du dampe, men det tar lenger tid. Instant couscous funker jo fint da, om man ikke har en "couscousierre", sånn dampekjele. Mitt lille triks med instant couscous er å skippe oljen i vannet, men bruke 2/3 av vannmengden, og 1/3 saus fra gryta når man koker vannet opp til instant couscous. Og bruk mer smør enn oppskriften sier, minst to goode spisesjeer.

Sånn, da har man algerisk couscous. Algerere er lite eventyrlystne med sin couscous, det er større variasjoner i Tunisia og Marokko. I Tunisia spiser de til og med saus med tomatpure, det er bannskap for en algierer.

Jeg erstatter noen ganger kjøtt med kylling, men mine to algeriske barn får da krampe, for couscous er LAMMEKJØTT!

Nabbe er ikke aktiv   Svar med sitat
 

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:06.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no