Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Trenger tips til enkel kake med sjokolade og kaffe

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 28-06-11, 12:20   #1
Lykken
Nek er allrighte dyr
 
Lykken sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: nær Oslo
Innlegg: 11.770
Lykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Trenger tips til enkel kake med sjokolade og kaffe

Denne så veldig god ut, og ganske så kjapp!

Oreo kladdekake



Her har du oppskriften på en klissete og deilige sjokoladekake som pyntes med nougat og hakkede Oreokjeks. "Oreo kladdekake" lages på et blunk og smaker HIMMELSK!



Ingredienser:

100 g smør
2 store egg
3 dl sukker
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
50 g mørk sjokolade (70%)

Glasur:
100 g nougat (se tips)

Pynt:
8 stk Oreokjeks


Fremgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Bland inn smøret og deretter de tørre ingrediensene. Ha til slutt i hakket sjokolade.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min. Kaken skal fortsatt være klissete i midten. Høvle opp nougat (bruk ostehøvel) og legg straks på den varme kaken slik at nougaten smelter. Hakk opp Oreokjeks og strø på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til nougaten har stivnet (eller over natten).

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Tips:

Bruk for eksempel hasselnøttnougat fra Anthon Berg til glasuren. Mengdeangivelsen er ikke nøyaktig. Poenget er at hele kaken skal bli dekket med skiver av høvlet nougat. Bare bruk ostehøvelen direkte på nougatblokken og legg nougatskivene på kaken til hele toppen er dekket.

"Oreo kladdekake" er holdbar i flere dager. Kaken kan også fryses.

__________________
Det er bedre å vere lita og tøff,
enn en stor bløff! (Jeg er begge deler!)

Gutt 2002 og jente 2005
Lykken er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:43.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no