Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Noen som fermenterer?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 21-10-12, 20:17   #1
Lavender
Passe aktiv
 
Lavender sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.213
Lavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Noen som fermenterer?

Du snakker ikke surdeig, men fermentering av vanlige dagligvarer. Og det skal bli godt? Skjønner modning av oster.

__________________
06 & 08 .
Lavender er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 21-10-12, 20:37   #2
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Noen som fermenterer?

Planen er at det skal bli godt, ja. I tillegg sunt. Det blir jo en slags gjæringsprosess med melkesyrebakterier, slik at maten blir probiotika rett og slett. Bra for magen. Også får maten lang holdbarhet på denne måten. Sauerkraut er jo noe som minner om vår surkål, men den er fermentert istedet for tilsatt eddik. Kommer vel opprinnelig fra Tyskland eller deromkring. Det står en fremgangsmåte her f.eks. men jeg har lest så mye forskjellig at det går rundt i topplokket. Ferdig etter en uke skriver noen, mens andre skriver at det tar 4 mnd. Også er det litt om og men med hva slags krukker man kan fermentere i, det skal helst ikke komme oksygen til for da kan det bli mugg, men det er ikke farlig sier noen, mens andre sier at da må man kaste hele skiten og begynne på nytt, men hallo - hvis det tar 4 mnd å komme dithen også må man kaste alt så vil jeg helst prøve å gjøre det mest mulig riktig fra starten for å unngå det og da trenger jeg personlig oppfølging.

Kimchi er forresten fermentert kinakål, nasjonalrett i Korea, kåret til verdens sunneste mat. Ikke vet jeg, men det smaker ihvertfall veldig godt.

  Svar med sitat
Gammel 21-10-12, 21:28   #3
Lavender
Passe aktiv
 
Lavender sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.213
Lavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Noen som fermenterer?

Jøss.

En venn av meg kjøpte sauerkraut juice i en trendy helsekostbutikk i Berlin. Sikker sunt, veldig lite godt.

Min stemors barndomshjem hadde de ostelager med jerndør i kjelleren. Hun sier faren en og annen gang slengte inn et glass konjakk. Dette var i Danmark.

__________________
06 & 08 .
Lavender er aktiv nå   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:40.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no