Sv: Irmas kokebok (med bilder)
I helgen koste jeg meg med kamskjell, her er resultatene.
Ristede kamskjell med sursøt saus
4 kamskjell
4 mandelpoteter
strimlet purre
Saus
1 / 4 løk
1/2 boks hakket tomater
1 ss tomatpure
1 dl annanas saft
1 ss honning
1 ts sukker
2-3 ss vineddik
Rensede kamskjell ristes i smør / margarin på sterk varme i 2-3 minutter på hver side, saltes og pepres. Mandelpotetene skjæres i 2-3 mm tykke skiver og ristes. Strimlet purreløk stekes i smør
Tomater og løk hakkes og freses i smør, tilsettes sukker, honning, annanas saft og vineddik. Kokes inn til en passe tykk saus. Smak til med salt og pepper. Server skjellene på en seng av purre, med ristede potetskiver og saus til. (Jeg pyntet i tilegg med en kvast basilikum.)

Kamskjell med honning og avokado
4 store kamskjell
1 ss flytende honning
1 ss sitronsaft
½ agurk
1 ts meriam (eller timian)
1/2 avokado
1 fedd hvitløk, finhakket
1 grønn chili, finhakket (kan erstattes med rød og evt to stk, alt ettersom hvor sterkt du vil ha det)
2 ss lettrømme
salt og pepper
Del agurken på langs og bruk en skje til å fjerne den bløte kjernen. Skjær halvparten av agurken i små staver og stek dem møre i litt smør mens du drysser på merian. Finhakk resten av agurken og mos det sammen med avokado, hvitløk og chili, jeg brukte stakmikser. Rør mosen ut med rømme og smak til med salt og pepper, pluss litt sitronsaft.
Varm litt stekefett, gjerne en blanding av olje og smør, i en liten panne på litt over middels varme. Stek kamskjellene et halvt minutt på hver side. Smelt honningen og litt sitronsaft i pannen og øs dette over skjellene mens du vender dem og steker et halvt minutt til.

Barnevennlig versjon med fersk pasta, tomatsausen og honningstekt kamskjell.

En siste versjon, med balsamico-stekte kamskjell og spinat til. Stek spinat i litt smør ha i salt og pepper. Stek kamskjell med litt balsamico på og server med en balsamico/rømme-dressing (halt om halt).

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Sist redigert av Ole Brumm : 27-04-07 kl 19:37.
|