Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Jeg kan ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 20-05-07, 13:22   #1
Trulte
:)
 
Trulte sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 9.044
Trulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Tusen takk, her er oppskriften.

200 g kokesjokolade
200 gram smør eller margarin

smelt smøre og sjokolade på svak varme og avkjøl litt

4 egg
2 dl sukker
pisk til eggedosis

2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
alt piskes forsiktig i eggedosisen

Helles i ildfast form (feks paiform)
stekes på 225 c midt i ovnen 12-14 minutter (det skal bare være en stekt hinne ikke solid tvers igjennom)

Serveres varm med vanilje is.


PS vi er 10 personer, da burde jeg kanskje doble oppskriften?

Trulte er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 13:38   #2
Palmen
Trøtt
 
Palmen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 10.569
Blogginnlegg: 178
Palmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Den ser overkommelig ut!

Så lenge du serverer is til, tror jeg nok at en kake skulle holde.

Begynn med sjokolade og smør. Jeg ville smeltet smøret først, ta det bort fra plata, brekt sjokoladen i småbiter og blandet den i smøret etterpå. Da vil varmen fra smøret smelte sjokoladen. Pass på at smøret smeltes, ikke brennes

Når sjokoladesmørblandingen står på benken og kjøles, begynner du med eggedosisen.

Når du skal blande eggedosis, sjokoladeblanding og mel/bakepulver ville jeg brukt en slikkepott å blande med. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Hell i litt mel blandet med bakepulver (selvfølgelig målt opp i et desilitermål på forhånd). Rør. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Osv.

Hva slags form har du? Står det noe om at formen skal smøres? Når jeg baker kaker bruker jeg ofte en springform og legger bakepapir på bunnplata før jeg fester ringen rundt. Da er den lettere å løsne.

Kaka høres forresten digg ut! Minner litt om en sjokoladefondant?

Palmen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 13:55   #3
Trulte
:)
 
Trulte sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 9.044
Trulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Opprinnelig lagt inn av Palmen, her.

Den ser overkommelig ut!

Så lenge du serverer is til, tror jeg nok at en kake skulle holde.

Begynn med sjokolade og smør. Jeg ville smeltet smøret først, ta det bort fra plata, brekt sjokoladen i småbiter og blandet den i smøret etterpå. Da vil varmen fra smøret smelte sjokoladen. Pass på at smøret smeltes, ikke brennes

Når sjokoladesmørblandingen står på benken og kjøles, begynner du med eggedosisen.

Når du skal blande eggedosis, sjokoladeblanding og mel/bakepulver ville jeg brukt en slikkepott å blande med. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Hell i litt mel blandet med bakepulver (selvfølgelig målt opp i et desilitermål på forhånd). Rør. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Osv.

Hva slags form har du? Står det noe om at formen skal smøres? Når jeg baker kaker bruker jeg ofte en springform og legger bakepapir på bunnplata før jeg fester ringen rundt. Da er den lettere å løsne.

Kaka høres forresten digg ut! Minner litt om en sjokoladefondant?

Sjokoladefondant. Hm. du spør en svært uerfaren en som ikke har peiling på hva det er for noe engang... Det er ille.
Har keramikkformer

Trulte er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 14:01   #4
Isolde
Øyboer
 
Isolde sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.921
Isolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt av
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

og ikke rør alt for lenge for å være sikker på at alle klumper er ute. Har en venn som rørte og rørte og rørte.. Det ødelegger eggedosisen. Rør litt og litt mel inn sånn at du unngår klumpene forhåpentlig vis.

Isolde er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 14:38   #5
Palmen
Trøtt
 
Palmen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 10.569
Blogginnlegg: 178
Palmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Du har ikke tilfeldigvis 10 små porsjons-keramikkformer?

Palmen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 14:44   #6
Misteri
Opp og ned
 
Misteri sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 8.767
Blogginnlegg: 407
Misteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt avMisteri har mye å være stolt av
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Noen små tips.

Gå aldri fra ting du varmer, som sjokoladen og smøret her. Rør hele tiden i den.

La alt være romteperert. Ta ut eggene et par timer før du baker.

Eggedosis: La den stå lenge i mikseren, regelen er at den skal kunne "skrives" i, da får du en luftig kake.

Må opp hvetemel og ha oppi bakepulver sammen med melet, bruk sil når du skal ha den i eggedosisen. Da unngår du klumper. Rør forsiktig inn hvetemelet, da klapper ikke eggedosisen sammen.

Har du gammel ovn så bruk max tid på stekingen, ny ovn det motsatte. Lykke til.

__________________
Misteri er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 15:16   #7
Che
Har tro på forbedring
 
Che sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: "Cuba"
Innlegg: 26.926
Blogginnlegg: 293
Che har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Kaka hørtes fantastisk ut...

__________________
Min signatur
Che er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 17:55   #8
Trulte
:)
 
Trulte sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 9.044
Trulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de flesteTrulte er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

Opprinnelig lagt inn av Palmen, her.

Du har ikke tilfeldigvis 10 små porsjons-keramikkformer?

Nei... det hadde jo faktisk vært genialt... Hvis jeg klarer det denne gangen, skal jeg kjøpe det.

Trulte er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:32.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no