Sv: Saus til elgsteik?
Jeg lager samme type saus til alle steker.
Reduser kraften litt, eller evt. tilsett litt vann slik at du får ønsket mengde. (Jeg lager alltid masse. Flott å fryse. )
Så slenger jeg oppi noen buljongterninger. Du må nesten smake deg litt frem. Litt salt, noen skjeer rømme, en god fløteskvett, en teskje eller to med tyttebærsyltetøy, masse brunost (smak deg frem her også). Så jevner du den med mel/vann-jevning evt. maizenna, og smaker den til ordentlig. Den (ikke fullt så) hemmelige ingrediensen i mine sauser, er en liten eddikskvett. Mange får helt hakeslipp når jeg sier det, men det gjør virkelig en stor forskjell! En halv til en kork bare. Du må nesten smake deg frem som med alt annet. Blir det for mye syre av eddikken, så kan en fløteskvett hjelpe.
Jeg får alltid masse skryt av sausen min, og både jeg og mannebeinet kan omtrent spise den som suppe. 
__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)
Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet)
|