Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Din beste chili con carne

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 07-03-08, 20:30   #1
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Ja det der har jeg hørt. Har ikke prøvd det selv.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 20:41   #2
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.936
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Det er ikke vanskelig! Får MASSE skryt for denne og lager den ofte. Det er aller best om man bruker de økolgiske tortillachipsene fra Santa Maria til, de er tynnere og mer sprø enn vanlige. Den grillede paprikaen er det som gjør hele retten. IKKE dropp dette. Den steker et kvarters tid mens man lager det andre og så har man det bare oppi. Bruk søtpaprika (de lange). De er best.

Chili con carne (VG)

2 røde paprika
2 gule løk
4-5 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
1/2 kg kjøttdeig
2 tomatbokser
1 spiseskje tomatpuré
3-4 soltørkede tomater, hakket
3 gulrøtter, skrelte og kuttet i biter
2 bokser bønner (f. eks kidneybønner)
1 ts kumin

1 ts koriander
1 chili
1 ts chilipulver

Evt: rømme og tortillachips


Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær paprikaen i skiver og legg dem i en ildfast form med skinnsiden opp. Ta dem ut når de begynner å bli temmelig svarte, ca. 10-15 minutter.
Ta dem ut og hakk dem grovt. Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte.
Ha i hvitløk og stek i omtrent ett minutt til. Ha i kjøttdeig og stek på middels varme til den får litt farge. Ha i tomatboksene og tomatpuré. Ha i gulrøtter og bønner.
Smak deg fram med kumin og koriander. Finhakk chilien og ha den i gryten (mer chili? Ha i chilipulver, men smak deg fram. Det er veldig sterkt). Ha i den hakkede paprikaen og la det koke i ca. 30-45 min.
Server eventuelt med rømme og tortillachips.

Hyacinth er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 21:29   #3
Mandarin
godt brukt
 
Mandarin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Der
Innlegg: 8.130
Blogginnlegg: 259
Mandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de flesteMandarin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Kristin, her.

Det er ikke vanskelig! Får MASSE skryt for denne og lager den ofte. Det er aller best om man bruker de økolgiske tortillachipsene fra Santa Maria til, de er tynnere og mer sprø enn vanlige. Den grillede paprikaen er det som gjør hele retten. IKKE dropp dette. Den steker et kvarters tid mens man lager det andre og så har man det bare oppi. Bruk søtpaprika (de lange). De er best.

Chili con carne (VG)

2 røde paprika
2 gule løk
4-5 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
1/2 kg kjøttdeig
2 tomatbokser
1 spiseskje tomatpuré
3-4 soltørkede tomater, hakket
3 gulrøtter, skrelte og kuttet i biter
2 bokser bønner (f. eks kidneybønner)
1 ts kumin
1 ts koriander
1 chili
1 ts chilipulver
Evt: rømme og tortillachips


Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær paprikaen i skiver og legg dem i en ildfast form med skinnsiden opp. Ta dem ut når de begynner å bli temmelig svarte, ca. 10-15 minutter.
Ta dem ut og hakk dem grovt. Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte.
Ha i hvitløk og stek i omtrent ett minutt til. Ha i kjøttdeig og stek på middels varme til den får litt farge. Ha i tomatboksene og tomatpuré. Ha i gulrøtter og bønner.
Smak deg fram med kumin og koriander. Finhakk chilien og ha den i gryten (mer chili? Ha i chilipulver, men smak deg fram. Det er veldig sterkt). Ha i den hakkede paprikaen og la det koke i ca. 30-45 min.
Server eventuelt med rømme og tortillachips.

Hvor mange ganger må jeg gange denne når jeg skal ha til 10 pers.
Lar den seg lage dagen i forveien?
Kan man servere foccatia til ? Ris? Salat?

Mandarin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-03-08, 21:49   #4
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.936
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Mandarin, her.

Hvor mange ganger må jeg gange denne når jeg skal ha til 10 pers.
Lar den seg lage dagen i forveien?
Kan man servere foccatia til ? Ris? Salat?

10 personer? La meg tenke.. Hm. Jeg ville ganget med tre tror jeg. Hvis du skal ha ris til, er det i alle fall nok. Man kan fint ha ris til. Jeg liker imidlertid enda bedre disse tortillachipsene og en rømmeklatt i midten. Da må man ha mer kjøttmat, og det er mulig jeg ville ganget med fire da, men nå spiser jeg veldig mye da.

Kan fint lages i forveien, ikke noe problem.

NB! Husk å ta nok krydder i når man dobler og mangedobler. Mange er for forsiktige. Man kan aldri få nok spisskummen. Bruk MYE mer enn en teskje. Og så står det ikke noe om sukker i oppskriften. Det må man ha, minst et par teskjeer til en porsjon. Bare prøv, det er stor forskjell.

Bruk gjerne de brune bønnene som ligger i chilisaus. Man kan f.eks. ha en boks slike og resten andre sorter bønner. Den chilisausen er bare god i denne gryta.

Hyacinth er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 30-03-08, 13:24   #5
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.330
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Kristin, takk for tips om ovnsbakte paprika og soltørkete tomater, det var virkelig det lille ekstra og blir fast innslag i min chili fra nå av. Jeg har ellers pleid å lage den ganske lik som din oppskrift, bare at jeg bruker karbonadedeig og river gulrøttene istedet for å ha dem i biter.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-03-08, 14:11   #6
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.936
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din beste chili con carne

Opprinnelig lagt inn av Maximillia, her.

Kristin, takk for tips om ovnsbakte paprika og soltørkete tomater, det var virkelig det lille ekstra og blir fast innslag i min chili fra nå av. Jeg har ellers pleid å lage den ganske lik som din oppskrift, bare at jeg bruker karbonadedeig og river gulrøttene istedet for å ha dem i biter.

Ja, grillet paprika er helt herlig.

Jeg bruker også karbonadedeig. Stod det noe annet i oppskriften? Gulrøttene kan sikkert med fordel rives. :lat:

Hyacinth er aktiv nå   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no