Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Kjøttboller til 20-25 personer?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 10-11-11, 22:14   #1
Sundae
Bør lage seg en tittel selv
 
Sundae sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Innlegg: 1.417
Sundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt likt
Standard

Kjøttboller til 20-25 personer?

Jeg skal lage middag til ca 20-25 personer (10 barn, resten voksne) om to uker. Lillesøster har delvis valgt menyen, kjøttboller. Jeg tenkte lage svenske kjøttboller med krydder, som vi pleier å ha til jul.

Kan jeg steke de helgen før, fryse ner og bare varme i ovnen før middagen? Eller smaker kjøttboller bedre nystekte (som i: steke dem dagen før og ikke fryse ned, men varme opp i ovnen etter en natt i kjøleskapet)?

Hvor mye kjøttboller trenger jeg? Oppskriften er på 1 kg kjøttdeig og 1 kg medisterdeig, hvis jeg husker riktig og den gir et stekebrett fullt av kjøttboller. Dobbel dose? Trippel? Hvor mange spiser man per person, sånn ca?


Tenkte ha aioli, sallat, hjembakt brød, oliven og evt pastasalat eller til og med spagetti i tillegg. Eller fløtegratinerte poteter? Vet ikke helt. Forslag?

Sundae er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 22:23   #2
Charlie
Licence to thrill
 
Charlie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 10.957
Charlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Er det "svensk" størrelse spiser man jo endel. Kanskje man kan ta utgangspunkt i kjøttporsjoner ellers? 200 g for voksne og halvparten for barn? Til så mange gjester bør man gå for mest mulig på forhånd og/ eller som passer seg selv.

Kjøttboller kan gjerne fryses og varmes. Pastasalat er sikkert godt, og kan lages klar på forhånd. Spaghetti må lages mens man står der, selv foretrekker jeg mat som gjør at vertinna er minst mulig på kjøkkenet, eller hvor det ikke gjør noe om man går til og fra.

Fløtegratinerte kan lages klar - og blir best! Hvis man forbereder dagen før: kok potetene i melk/ fløteblandingen ( hvitløk el. Whatever du bruker) dagen før, og la stå og trekke over natta ( avkjøles osv. På vanlig hygienemessig måte.) på selve dagen has i langpanna med ost på og varmes godt gjennom til osten blir gyllen. Slik todagersbaking brukte de på en restaurant jeg jobbet på, de hadde byens beste. Potetene trekker virkelig godsakene til seg.

Ellers er en god potetstappe også digg blant store og små, gjerne med nyrørt tyttebær, da.... Vi bruker også svensk grønnpeppersaus i pose


Sist redigert av Charlie : 11-11-11 kl 13:05.
Charlie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 22:36   #3
Sundae
Bør lage seg en tittel selv
 
Sundae sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Innlegg: 1.417
Sundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Så bra tips, Charlie!

Du har rett om det med spagettien. Selv om den tar kortest tid å lage og kanskje hadde gledet lillesøster mest, binder den meg litt på kjøkkenet. Det kan hende jeg kanskje burde å for fløtegratinerte (for med vanlige kokte poteter blir jeg jo også bundet på kjøkkenet). Men da trenger jeg ovnen både til de fløtegratinerte og til å varme kjøttbollene...

Jeg tror at jeg går for å lage kjøttbollene allerede denne helgen da, og bare fryse ned.

Hva slags brød passer til? Kommer jeg unna med foccaccia eller burde jeg satse på noe annet? Brødet kan jeg bake på morgenen før de kommer.

Sundae er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 22:49   #4
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.425
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Jeg tror jeg ville gått for pastasalat og godt brød som tilbehør. Det kan du jo trygt gjøre klar på forhånd. Eventuelt kan du koke noe pasta til barna, det e rjo fort gjort.

løve70 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 13:12   #5
Charlie
Licence to thrill
 
Charlie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 10.957
Charlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Hvis du bruker noen slags saus kan kjøttbollene varmes i kjele eller en diger panne( sautepanne) på komfyren ( en kjøttkake-, fløte- eller tomatisert saus). Litt avhengig av om du må ta allergihensyn el.l.

Ellers syns jeg ikke alt må være helt varmt til en slik buffe. Hvis bollene varmes først, kan man ta ut brettet, dekke med alufolie og ha håndklær over for å holde på varmen mens man steker potetene. Da burde de være lunkne ved servering, og det ville jeg syns holdt. Så kan potetene ( evt. En saus, om du vil) være varmt.

Sånn gjør vi ofte når vi serverer roastbiff, tynne, kalde skiver roastbiff, mens brokkoli, saus og fløtegratinerte Poteter er varmt.

Charlie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-11-11, 14:47   #6
Sundae
Bør lage seg en tittel selv
 
Sundae sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Innlegg: 1.417
Sundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Takker for gode svar, løve70 og Charlie!


Nå har jeg stekt kjøttboller hele dagen, på 4 kg kjøtt/medisterdeig.

Jeg tenkte at det kunne holde men det ble 145 kjøttboller og det får jeg til ca 7 st på hver. Det kan bli litt lite, ikke sant?

Det blir jo annen mat i tillegg, men det er jo kjedelig å gå tom. Samtidig har jeg litt lite tid på meg i uka som kommer. Burde jeg lage mer?


Selve bursdagsbarnet spiser ikke mammas kjøttboller, så jeg skal ha noen kjøpte i tillegg.

Sundae er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-11-11, 18:10   #7
gnuri
Fru Jacobsen
 
gnuri sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.912
gnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Vil du legge ut oppskrift på kjøttbollene du lager?

gnuri er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-11-11, 18:54   #8
Sundae
Bør lage seg en tittel selv
 
Sundae sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Innlegg: 1.417
Sundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

gnuri, det er fra en kokebok som heter 8 potte': Mat fra venner til venner.


Jeg har laget disse kjøttbollene i mange år, til jul setter jeg i litt ekstra krydder. Oppskriften heter for øvrig Svenske kjøttboller med krydder:

1 kg kjøttdeig
1 kg medisterfarse
1 loff (skjær bort skorper og riv innhold på et rivjern)
2 egg
finhakket bladpersille
2 chilipepper, finhakket
2 hvitløksbåter
salt og pepper

Bland alt sammen i en bolle. Lag små kjøttboller og stek dem i en stekepanne så de får en gyllen skorpe. Gjennomstek dem i langpanne i ovn på 225 grader i en halvtime.

Enkeltpenkelt og blir alltid bra.

Sundae er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-11-11, 19:01   #9
oslo78
Er frisk!
 
oslo78 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 9.877
Blogginnlegg: 28
oslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt avoslo78 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Opprinnelig lagt inn av Sundae, her.

Takker for gode svar, løve70 og Charlie!


Nå har jeg stekt kjøttboller hele dagen, på 4 kg kjøtt/medisterdeig.

Jeg tenkte at det kunne holde men det ble 145 kjøttboller og det får jeg til ca 7 st på hver. Det kan bli litt lite, ikke sant?

Det blir jo annen mat i tillegg, men det er jo kjedelig å gå tom. Samtidig har jeg litt lite tid på meg i uka som kommer. Burde jeg lage mer?


Selve bursdagsbarnet spiser ikke mammas kjøttboller, så jeg skal ha noen kjøpte i tillegg.

Jeg tror fort det blir litt lite.

__________________
Oslo78 - verdens heldigste mamma til Storebror 04, Storesøster 06 og Lillebror 10
oslo78 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-11-11, 19:23   #10
Sundae
Bør lage seg en tittel selv
 
Sundae sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Innlegg: 1.417
Sundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt liktSundae er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Ja, jeg tror også det. Jeg får ordne litt mer kjøttdeig imorgen og steke fler imorgenkveld. Det er ubehagelig hvis man må gå å sjekke om det er nok hele tiden. Selv om mora mi sa at hun lover å bare ta tre.

Sundae er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-11-11, 17:27   #11
gnuri
Fru Jacobsen
 
gnuri sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.912
gnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt avgnuri har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Tusen takk for oppskriften. Skal definitivt prøves!
Jeg er enig i at du bør lage litt flere- det er jo litt kjipt om det blir for lite.....
-og de ser så gode ut, at det er det jo stor fare for

gnuri er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-11-11, 23:02   #12
hera
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 88
hera har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Kjøttboller til 20-25 personer?

Høres godt ut! Men det må ha vært litt av en jobb å steke så mange! Et tips jeg har lært av Fakse er å steke kjøttbollene i ovn. Jeg steker dem på 200 grader i 20 minutter. Funker som en kule. Dette gjør jeg både med kjøttboller som skal i saus etterpå og tapaskjøttboller.

hera er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:54.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no