Din beste grøtoppskrift
Vi er 3 av 5 i familien som elsker grøt, både risengrøt, semulegrøt og havregrøt.
Jeg kunne tenke meg litt piff i grøtutvalget mitt.
Gjerne i forhold til oppskrifter.
Så hva er din beste grøtoppskrift?
Lager du den fra bunnen av, eller bruker du 5, 10, 20 minutters, eller muligens 1 time eller 6 timers?
Eventuelt, hvilke merker grøtpulve bruker du?
Jeg lager stort sett alltid risengrøt om morgenen. Koker opp grøtpulver fra en 1 times pakke sammen med helmelk, litt sukker, litt vaniljesukker og litt smør.
Lar det koke 10 minutter, setter gryte med lokk på inn i kald stekeovn og lar det stå der i ca 6 timer (til vi er klar for middag i 17-tiden). Da varmer jeg den opp, sper på med litt mer melk og koker det opp før servering.
Det blir skikkelig deilig julegrøt! 
Semulegrøt lager jeg etter oppskift på pakken.
Havregrøt etter oppsrift på pakken, varierer med å ha melk i noen ganger.
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06
- Museskritt er også skritt. -
|